Articole adăugate recent

Multe locuri de munca, putini candidați. Da, se întâmpla in Romania, iar autoritățile din județul Brașov sunt decise sa reducă rata șomajului într-un mod cât se poate de neobișnuit. Potrivit declarațiilor oferite de către oficiali ai Agenției Județene pentru Ocuparea Fortei de Munca Brașov, angajații acestei instituții vor fi trimiși la domiciliile persoanelor care, potrivit evidentelor locale, nu au un loc de munca.

Șomajul este in scădere in județul Brașov. In acest moment avem 7.700 de persoane înregistrate, fata de peste 10.000, cațe erau in urma cu câțiva ani. Cu toate acestea, firmele isi găsesc tot mai greu personal, astfel ca vom merge, împreuna cu toate celelalte instituții implicate, in toate satele din județ si ii vom cauta pe cei care nu au un loc de munca„, a declarat Liliana Dragomir, director executiv AJOFM Brasov.

Judeţul are cei mai puţini şomeri din istoria de 19 ani a AJOFM. Reprezentanţii instituţiei spun că numărul oficial de 7.425 de şomeri din judeţ se datorează faptului că au fost mai multe angajări, nu s-au mai făcut disponibilizări colective şi s-au acordat prime mai mari de activare, instalare sau relocare, scrie ziare.com. 

Pe parcursul anului 2017, AJOFM a reuşit să încadreze în muncă 3.512 şomeri, graţie serviciilor oferite, respectiv „medierea muncii, consilierea profesională, subvenţionarea locurilor de muncă, stimularea forţei de muncă, atât pentru tineri, cât şi pentru persoanele peste 45 de ani, persoanele care mai au 5 ani până la pensie”, a explicat Liliana Dragomir, director executiv AJOFM Braşov. Numărul angajărilor a crescut după creșterea subvențiilor şi primelor acordate șomerilor.

La nivel national rata somajului a fost de 3,99% la sfarsitul lunii ianuarie 2018, in scadere cu 0,03 puncte procentuale (pp) fata de luna anterioara si cu 0,81 pp fata de luna ianuarie 2017, anunta Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Dintre cele 348.963 persoane înregistrate in evidentele agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca, 74.343 primeau indemnizație de șomaj.

Conform legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, angajatorii au obligatia sa comunice la agentia in a carei raza isi au sediul sau domiciliul toate locurile de munca vacante.

Comunicarea trebuie făcuta in termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora, iar ocuparea locurilor de munca declarate vacante care au fost comunicate trebuie realizata in termen de o zi de la data ocupării acestora.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

1 COMENTARIU

  1. Atata timp cat vom plati nemunca pe considerentul ca suntem stat social, nu vom avea rezultate economice. O sa-mi spuneti ca avem cea mai mare crestere din UE, da dar pe consum. Balanta export – import este deficitara iar noi tot ce avem cheltuim, de cele mai multe ori pe mancare sau pe fite. Toti trebuie sa munceasca si sa isi castige painea nu sa fie platiti, politic, din impozitele pe care le platesc ce ce produc, la privat sau la stat. Daca aceasta uriasa forta de munca, ce vegeteaza, rapusa de lene, ar merge sa lucreze in infrastructura am avea autostrazi de la nord la sud si de la est la vest, am avea amenajate cursurile raurilor, am avea agricultura performanta, am avea turism, mica industrie manufacturiera si un comert excedentar. Toti trebuie sa munceasca, pucariasii sa isi plateasca masa si casa si sa ispaseasca prin munca nu prin relaxare infractiunile facute. Circula pe FB tot felul de idei, ca de de politica si sport este competenta toata lumea. Se spune ca puscariasii ar primi si bani pentru ca nu au conditii de patru stele. Pai cine i-a pus sa incalce legea ? Ce vreti sa platesc pe cel ce imi da in cap pe strada, pe cel ce violeaza, ce fura, ce talhareste, ce omoara… nu la munca sa ispaseasca conform „dreptului valah”. asa vom iesi din blocajul in care e Romania. Va fi greu, ca e vorba de putere, cine va accede va avea liber la resurse. Nimeni nu mai gandeste ca e slujbasul poporului, platit din banii lui, ci ca e stapan si face ce vrea. De ce s-au marit salariile la administratia locala ? De ce primarii si guvernantii platesc niste lenesi din banii nostri ? Pentru voturi, pentre putere, pentru a face avere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here