Luați bani de la stat dacă vă montați la case centrale sau panouri solare. Programul „Casa Verde plus” permite finanțarea și pentru blocuri

Aproape 15.000 de persoane fizice vor beneficia de finanţare, preciza pentru Agerpres președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu

0

Articole adăugate recent

Anul acesta, Administrația Fondului pentru Mediu va derula Programul „Casa Verde” prin care se urmărește instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă. Sunt alocați 44 milioane lei pentru finanţarea contractelor în vigoare şi 95 milioane lei pentru contracte noi.

Aproape 15.000 de persoane fizice vor beneficia de finanţare, preciza pentru Agerpres István Jakab, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).
Ghidul de finanţare a programului „Casa verde” este în curs de elaborare. Va cuprinde criteriile de eligibilitate, potenţialii beneficiari și modalitatea de implementare a acestuia. Se dorește o uşurare a procesului de finanţare.

„Astfel, în vederea deschiderii unei noi sesiuni pentru această categorie de program au fost alocate fonduri de peste 90 milioane lei, fonduri de care vor beneficia aproximativ 15.000 de persoane fizice”, afirma președintele AFM.

Ghidul va fi făcut public până la sfârşitul lunii mai. În paralel se va derula și proiectul „Casa Verde plus”, prin care finanțarea se va face atât pentru case cât și pentru blocuri.
Programul este pentru persoane fizice. Se dau de către stat sume nerambursabile de până la 6.000 lei, dacă proprietarii își instalează panouri solare sau centrale pe peleți, și de maximum 8.000 de lei pentru pompe de căldură.

Solicitanții au obligația ca în termen de 60 de zile de la obținerea aprobării să semneze contractul. Într-un an trebuie să instaleze sistemele, pe cheltuiala proprie. Ulterior, după terminarea lucrărilor, vor solicita Agenției Fondului de Mediu decontarea cheltuielilor eligibile.

Sursa: evz.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here