Iată modul în care creștinii ar putea lua Lumina Sfântă în 2020, de ÎNVIERE! Metoda este una inedită

0

Interdicțiile aplicate lăcașelor de cult de a organiza slujbe l-a determinat pe primarul din comuna botoșăneancă Dângeni, Cătălin Rotundu, să gândească un plan prin care cetățenii comunei să ia Lumina Sfânta de Paste și să trăiască totuși Învierea cât mai aproape de modul în care o făceau de obicei.

Astfel, împreună cu preotul Ionuț Hagiu, cu șefii Serviciului Medico-Social și Serviciului de Evidență a Populației și cu asistentul medical comunitar au întocmit un program prin care alături și de ceilalți preoți din comună să se ajungă cu Lumină, anafură, pască sfințită, ouă roșii și iepurași de ciocolată în fiecare din cele peste 900 gospodării ale comunei Dângeni.

Potrivit botosaneanul.ro, de Înviere, toate cele patru parohii vor primi aparatură de sonorizare de la Primărie, care tocmai a fost achiziționată prin fonduri europene în acest an astfel încât să poată fi ascultată slujba oficiată de preoți chiar din curtea fiecărei gospodării.

24 de persoane (lucrători în cadrul Centrului Medico-Social și voluntari), vor porni la ora 0:00 cu 12 mașini pentru a distribui candele cu lumină către toate casele din fiecare satele arondate.

Dimineață, la finalul slujbei, fiecare preot are posibilitatea de a se deplasa cu o mașină pusă la dispoziție de Primărie pentru a trece pe fiecare drum, iar cetățenii care doresc să își sfințească pasca, vor pune coșul în fața porții și vor intra în casă pentru a nu avea contact cu părintele și a nu se crea aglomerație.

Cătălin Rotundu, primarul din Dângeni, împreuna cu sponsori pregătesc 900 de pachețele cu anafură, păscuță, ouă roșii și iepuraș de ciocolată, aceste pachețele fiind sfințite in Biserică și apoi distribuite către populație în prima zi de Paște folosind aceeași logistică ca și la distribuirea candelelor cu Lumină.

Acesta aproximează la două ore termenul de distribuire în toată comuna.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here