MAI, luna nunţilor cu ghinion. De ce nu e bine să te căsătoreşti în mai

0

Articole adăugate recent

Una dintre cele mai cunoscute superstiţii legate de luna mai este cea potrivit căreia nunţile din zilele de mai sunt cu ghinion.

Deşi este doar o superstiţie, pornită de la poetica expresie „căsătoria se duce ca florile de MAI” sau de mult mai dura sintagmă „o MAI faci o dată”, românii o iau în calcul atunci când îşi planifică nunta. Cert este că patronii de restaurante spun că au destul de puţine programări pentru luna mai, oricum mai puţine decât în celelalte luni ale anului (cu excepţia celor din perioadele de post).

De ce să nu te căsătorești în mai? Pentru că, se spune, căsătoria nu va dura, iar unul dintre miri va avea parte de o nouă căsătorie, ceea ce face din această frumoasă lună de primăvară una de speriat, de ostracizat, o adevărată ghinionistă pentru cupluri, scrie avantaje.ro.

Cât de mult trebuie să credem în această superstiție? Ei bine, asta ține de fiecare în parte. Biserica și preoții spun că, din punct de vedere canonic, bisericesc, nu există nicio restricție. Nu se fac nunți în zilele de post și la praznicele împărătești. Biserica ortodoxă nu oficializează nunți în zilele de 14 septembrie (Ziua Crucii) și 29 august (Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul), în săptămâna albă (7 zile înainte de postul Paștelui), în Săptămâna Luminată (între Paști și Duminica Tomii) și de Rusalii.

Dacă ar fi să dăm crezare vorbelor din bătrâni luna mai este nefastă pentru nunți. Pentru că este luna în care spiritele pământului ies la suprafață și hălăduiesc printre oameni. Ielele cântă și dansează pe pământ timp de cinci săptămâni după Paște, iar cei care le aud cel mai bine sunt… bărbații, care se vor lăsa fermecați, aiuriți, rătăciți. Superstițiile păgâne spun că flăcăii căsătoriți în mai vor alerga după zâne toată viața. Iată o posibilă explicație pentru care miresele moderne nu vor să riște să-și unească destinele cu alesul inimii în luna a cincea din an.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here