Hrană rezistentă trecerii timpului și fără termen de valabilitate. Mâncarea viitorului

0

Articole adăugate recent

Intr-un documentar prezentat de BBC se dezvaluie tehnologii de ultimă oră care vor avea un impact în ferme, supermarketuri, bucătării şi restaurante din întreaga lume, transformând modul în care cultivăm, cumpărăm şi consumăm alimentele.

În primul episod, prezentatoarea Dara O Briain vizitează Thanet Earth – ferma de înaltă tehnologie din Kent, Marea Britanie, în care se cultivă milioane de fructe şi legume pe tot parcursul anului – toate acestea fără niciun fel de sol, scrie dailybuisness.ro 

Aceasta se întâlnește cu echipa tehnică din spatele acestei ferme unde totul este controlat până la cel mai mic detaliu: lumina, temperatura şi chiar insectele.

Dara se îndreaptă mai apoi către Texas unde în urma celor cinci ani de secetă s-a ajuns la folosirea unei tehnici numită „însămânțarea norilor”: mai exact eliberarea din avion a unei mici cantități de chimicale pentru a produce ploaie, destul cât să alimenteze un oraș de dimensiunea San Francisco.

De asemenea, Dara experimentează aşa numitele gusturi digitale, livrate printr-un receptor al limbii. Starul Michelin, chef Angela Hartnett întâlnește oamenii de ştiinţă din bucătăriile armatei Statelor Unite care creează mâncare rezistentă trecerii timpului, o alimentație care poate deține secretul ce va duce la sfârșitul termenelor de valabilitate.

Angela testează de asemenea şi tigaia vorbitoare care promite a fi ajutorul unei mese perfecte de fiecare dată. La rândul său, Chris Bavin se află la o fermă din Australia unde fermierii au fost deja înlocuiţi cu roboţi, de la cei care au grijă de vaci, pană la dronele care supraveghează atent culturile.

Chris încearcă ulterior o pastilă compusă din alge marine care ar putea opri corpul uman din a absorbi o parte din grăsimi.

Determinat să testeze această pastilă, Chris adună un grup de șoferi de tir cu o dietă bogată în grăsimi pentru a vedea dacă pastila chiar poate funcționa şi dacă rezultatele sale vor fi cu adevărat uimitoare.

Expertul în tehnologie, Dr Shini Somara vizitează restaurantele de înaltă tehnologie din Shanghai  pentru a vedea chelnerii-robot în acţiune şi pentru a se bucura de experienţa multi-senzorială de a mânca, unde absolut tot ce vezi, miroşi, auzi şi guşti este controlat de restaurant.

De asemenea, Shini investigează dacă „fructul de pădure miraculos” aşa numitul “miracle berry” se ridică la aşteptări – poate trasforma cu adevărat cele mai acre arome în ceva delicios de dulce.

Populația poate fi în creștere, dar acest documentar dezvăluie soluții ingenioase pentru a asigura viitorul micului dejun, al prânzului şi al cinei.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here