Olandezii câștigă bani cultivând soiuri de cânepă din România. Marfa românească – afaceri europene

0

Articole adăugate recent

Cânepa reprezenta o cultură a cărei producție situa țara noastră înainte de Revoluție, pe locuri fruntașe în lume. Astăzi este valorificată din nou într-un județ din Transilvania. Olandezii de la HempFlax investesc 5 milioane de euro în culturile de cânepă.

Prima fabrică de prelucrare s-a deschis în județul Alba în luna octombrie 2015. Reprezentanții companiei olandeze nu au investit doar în facilități de prelucrare industrială a cânepei, ci au și cultivat această plantă tehnică pe circa 500 ha, în arealul Sebeș, Pianu și Petrești.

Ei doresc o creștere a suprafeței cu circa 300 ha în fiecare an. Fabrica poate procesa 4 tone de tulpini pe oră.
Compania olandeză anunță că achiziționează materia primă și de la fermierii români(sub formă de baloți).

„Prin viziunea și vigoarea inovatoare a companiei, HempFlax își aduce aportul la conceptul de agrification în România. Punând la dispoziție resurse regenerabile, fibrele sintetice fabricate din resurse fosile – precum nailonul, fibra de sticlă și materialele plastice – pot fi înlocuite de fibrele din aceste resurse naturale, precum cânepa”, declara Oana Suciu, director general. Înainte de anul 1989, România ocupa locul 4 la exportul de cânepă în lume, dar treptat, producția a scăzut. Cu investițiile olandeze se așteaptă o revigorare a culturii acestei plante textile.
Din cânepă sunt folosite fibrele pentru obținerea hârtiei. Cânepa mai folosește la izolațiilor și fabricarea profilelor de uși în industria auto.

Lemnul de cânepă este utilizat în industria construcțiilor în amestec cu var hidratat pentru obținerea unei zidării izolante potrivită atât pentru case, cât și pentru clădiri industriale, fiind înlocuitorul cărămizii tradiționale și al betonului.

RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

Semințele de cânepă au și ele o mare valoare nutritivă.
Sursa: ziarulunirea


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here