Neurochirurg: Dormiți fără telefonul mobil în apropiere și priviți dimineața cerul…

0

Articole adăugate recent

Vlad Ciurea, medic neurochirurg, atenționa românii, într-un interviu pentru ziarul Libertatea, cu privire la regimul alimentar și modul de viață. El dat și câteva sfaturi pentru cum am putea petrece în zilele de SĂRBĂTOARE ca acestea să fie cu adevărat fericite, inclusiv pentru creier!

„Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operație chipul suferinței. Intervențiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, și pe bună dreptate. Familiile pacienților sunt îngrijorate în fața unei operații pe creier.

Echipele care mi se alătură sunt și ele marcate de efort și concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ții în mână. Poate nu știați, dar și creierul are nevoie de odihnă și de respect”, afirma Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.
De sărbători, suntem tentați să facem excese: să mâncăm mult, ba chiar prea mult, iar mâncărurile din carne de porc sunt grele, să bem mult, iar alcoolul în exces face și acesta mult rău. Se pierd nopți, se stă mult la masă, fumătorii vor crește numărul țigărilor, iar cafeaua de dimineață va fi mai multă ca de obicei.

„Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni și a-l stimula. Și creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, spunea neurochirurgul.
Medicul ne recomandă să dormim fără telefonul mobil în apropiere. Dimineața ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire.

Trebuie să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă și creierul. Vinul roșu este bun pentru că ajută la curățirea vaselor capilare din creier, dar fără excese, deoarece alcoolul atacă celula nervoasă.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Scrisoarea unui polițist din Vrancea către fiul său: "Du-te, fiul meu…departe de țara lucrului bine făcut. Învață atât de mult si atât de temeinic..., încât sa poți pleca din țara asta!..."
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here