Medicii americani au descoperit un fapt cutremurător! Chimioterapia contribuie la creșterea tumorală!

0

Articole adăugate recent

Din cercetările savanților americani în domeniul medicinei
, reiese că folosirea chimioterapiei în tratarea cancerului poate avea efecte nefaste. Otrava substanțelor chimice administrate omoară nediscriminatoriu celule bolnave și sănătoase. Vătămând celulele sănătoase, chimioterapia declanșează secreția unei proteine care susține creșterea tumorala si rezistenta la tratament.

Nici un medicament chimioterapeutic nu a reușit vreodată să vindece cancerul. Cercetătorii au testat efectele unui tip de chimioterapie asupra țesutului colectat de la bărbații cu cancer la prostată si au găsit „dovezi ale deteriorării ADN-ului” la celulele sănătoase, ca urmare a efectuării tratamentului.
Chimioterapia inhibă reproducerea celulelor ce se divid rapid, precum cele găsite în tumori.

Celulele sănătoase vătămate prin tratamentul chimioterapeutic secretă mai mult proteina numita WNT16B, care crește rata de supraviețuire a celulelor canceroase.

„Sporirea cantității de WNT16B a fost complet neașteptata”, menționa pentru AFP Peter Nelson de la Centrul de Cercetări asupra Cancerului Fred Hutchinson. Acea   proteină a fost preluată de celulele canceroase din vecinătatea celulelor vătămate.
„WNT16B, atunci când este secretată, va interacționa cu celulele tumorale din imediata vecinătate si le va face să crească, să invadeze și, cel mai important lucru, să reziste terapiei ulterioare”, spunea el.

Prin chimioterapie, tumorile răspund la început bine, dar apoi urmează o rapidă reluare a creșterii tumorale si rezistenta la tratament.
Rata reproducerii celulelor tumorale este accelerata intre tratamente.

Cercetătorii au spus că au confirmat descoperirile lor la tumorile cancerului la sân si al celui ovarian.
Pacienților cu cancere incurabile le este promis un acces mai larg la ultimele medicamente care le-ar putea oferi câteva luni sau ani suplimentari de viață, dar oferirea de tratamente anticanceroase pacienților în faza terminală, poate face mai mult rău decât bine.

nvestigatia Nationala Confidentiala In Rezultatele Tratamentelor si Decesul Patientilor din Statele Unite (National Confidential Enquiry into Patient Outcome and Death – NCEPOD) a constatat că mai mult de patru din zece pacienți care au primit chimioterapie către sfârșitul vieții au suferit efecte potențial fatale datorate medicamentelor.

 Tratamentul poate genera infecții ce amenință viața pacienților.

Întrebat despre cum poate fi mai bun răspunsul pacientului la tratament Nelson afirma că „alternativ, ar putea fi posibil să se utilizeze doze mai mici si mai puțin toxice de terapie”.

În concluzie, chimioterapia distruge celule, înainte de a ajunge efectiv la cancer. Asta înseamnă că sistemul nervos central, sistemele cuprinzând diverse organe si sistemul imunitar pot fi compromise, chiar și după ani de zile de la  întreruperea tratamentului.

Sursa: viataverdeviu.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Până când să mai suportăm? Semnați aici pentru ieftinirea adausului comercial la carburanți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here