Articole adăugate recent

Majoritatea turiștilor români caută la sfârșit de săptămână stațiunile de pe Valea Prahovei sau din județul Brașov. Puțini se gândesc să admire frumusețile naturii din județul Buzău. Aici pot găsi o mare varietate de obiective pe care le pot vizita cu cheltuieli doar pentru transport.

Județul Buzău impresionează prin varietatea peisajelor naturale unice precum Vulcanii Noroioși, Focul Viu de la Terca, Valea Sării, Cascada Cașoca (Pruncea). Un areal de o rară frumusețe este și Platoul carsto-salin de la Meledic, care se află la doar 160 de km de București. Aici există cea lungă peșteră din sare din Europa, dar și Lacul Meledic (numit și Lacul fără fund).

Lacul Meledic se află la doar 55 de km de orașul Buzău, însă, pentru că drumul trece prin câteva așezări rurale și nu este în totalitate asfaltat, distanţa se poate parcurge cu maşina în circa o oră și 30 minute. Lacul Meledic este unic datorită faptului că acesta este alcătuit din apă dulce, deși este situat în mijlocul unui masiv sărat.

Platoul carstic Meledic și Lacul Meledic se află la o înălțime de aproximativ 600 de metri, iar priveliștea către sudul Munților Vrancei este impresionantă. Din platoul Meledic face parte și Peştera 6S (accesibilă doar speologilor), aceasta fiind cea mai lungă peșteră de sare din Europa (1257 de metri) și a doua din lume, după Pestera Malham din Israel, care are o lungime totală de 3100 de metri.

Grunjul de la Mânzălești poate fi de asemenea admirat de turiștii de week-end. Deși vor considera de la distanță că este un munte de sare, este bine să știe că reprezintă o depunere ce conține cenușă vulcanică, a cărei origine este greu de explicat (probabil a fost transportată de vânt și depusă prin căderea precipitațiilor).

Sursa: andrei244.wordpress.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here