Articole adăugate recent

Carnagiul de pe DN 2A, în urmă căruia şi-au pierdut viața 10 oameni, 7 au fost răniți grav, iar 15 copii au rămas orfani, a cutremurat românii aflați, deopotrivă, în țară şi în afara granițelor. Tragedia a scos din nou la iveală carențele din zona transporturilor, cum ar fi lipsa infrastructurii şi a spațiilor de odihnă pentru şoferi, dar şi suprasolicitarea acestora. Unul dintre conducătorii auto a adresat un mesaj ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, mesaj care s-a viralizat rapid.

Redăm integral mesajul şoferului de camion apărut pe site-ul stiridiaspora.ro:

„După tragicul eveniment de lângă Slobozia, când un coleg al nostru a intrat pe contrasens şi a provocat o tragedie din care au rezultat 10 morţi, printre care 2 colegi ai noştri, stimatul domn ministru al transporturilor Cuc anunţă controale fără precedent care vizează camionagiii români.

În primul rând vreau să exprim sincere condoleanţe familiilor pentru pierderile suferite!

Nimeni nu merită să moară aşa, mai ales că toate acele victime mergeau sau se aflau la job, un job care se pare că devine o armă cu 2 tăişuri, mai ales pe şoselele din România, nişte şosele care sunt ca nişte arme încărcate permanent ce aşteaptă să elibereze glonţul către alţi nevinovaţi!

Nu contest gravitatea faptelor, dar, domnule ministru, nu aţi vrea dvs. şi ceilalţi care conduceţi Ministerul Transporturilor de 30 ani să luaţi o mână de cenuşă gata scoasă din sobă şi să o puneţi deasupra pălăriei cu care defilaţi acum, în momentul în care aţi elucidat misterul pentru care se întamplă tragedii pe şoselele româneşti ?

Vă aducem aminte următoarele, stimate domn, noi ăştia care ne căştigam pâinea de pe urma unui volan atât în trafic internaţional dar şi intern:

Lipsa infrastructurii rutiere, aici aducând aminte de lipsa autostrăzilor şi a spaţiilor de odihnă pentru camionagii produc victime, domnule ministru!

Implicarea din umbră a oamenilor politici care sunt în spatele unor mari firme de transport ce pun presiune pe angajaţii lor, produc victime domnule ministru!

Poate nu ştiţi, dar depinde cum te cheamă ca şi firmă pe şoselele din România pentru a fi controlat de către controlorii de trafic!!

Probabil nici asta nu ştiți, dar controale la firmele de transport cu spate politic nu există!!

Mă gândesc că nu ştiți că de la Bucureşti la Timişoara pe timpul zilei nu se poate ajunge respectându-se regulamentul 561 şi totuşi speditiile care dau curse către transportator fac presiuni pentru a se ajunge la destinaţie sub ameninţarea că nu vor mai fi alte curse date către ei, asta ducând la faliment!

Probabil nici asta nu ştiţi, dar spaţiile de odihnă create de minister pt. cea mai mare branşă din sectorul privat din România sunt cam 12 la număr, spaţii care să conțină măcar o toaletă.
Vreţi să ne scanaţi retina să vedeţi dacă suntem obosiţi, din ce am citit…

Hmmm, păi ar trebui să scanaţi retina prima dată a celor care controlează, pt. că au ceva scăpări în momentul în care fac controale în trafic, nefiind oprite camioanele anumitor firme, chiar dacă sunt indicii clare că acolo se lucrează sub o presiune enormă pe angajaţii şoferi.

Vă readucem aminte că şoferii profesionişti din România lucrează pe salarii minime, adică sub salarizarea unor angajaţi de la serviciul de salubritate şi diurna este cea care le asigură traiul zilnic, atât lor cât şi familiilor acestora.

Ce condiţii a creat mai exact ministerul condus de dvs. pentru desfăşurarea activităţii şoferilor români în normalitate precum în țări gen Polonia, Italia, Ungaria??

Singura măsură este să fie amendaţi amărâţii ăştia care îşi câştigă pâinea alergând mastodonţii pe şosele??

Hilar, deci ministerul are pretenţia să se facă din căcat bici, neoferind nimic altceva decât controale care să aducă bani la bugetul de stat, buget devalizat de ani buni de slugile regimului politic perindat la conducerea acestei ţări!!

Aveţi habar în ce condiţii lucrează un camionagiu din România??

Ştiţi cumva că se fac cam 7 h pe centura Bucureşti şi de acolo până la Arad mai sunt 550 km??

Ştiţi cumva cum ar trebui să procedăm că să circulăm în condiţii normale??

Veniţi cu biciul să loviţi nişte oameni care se află în noroi, un noroi din care ministerele de resort refuză să ne scoată de 30 ani!!

Bate-i mă, că nu vor mai da nici laptele ăla puţin pe care îl dădeau până acum!!

Avem pretenţii, dar nu oferim nimic!!

Vă faceţi că nu ştiţi, e mai uşor aşa!!

Vă aşteptăm la noi în „celule” stimate domn, să va povestim ce înseamnă să faci transport într-o Românie furată de 30 ani de politicieni,într-o ţară unde se surpă autostrăzile înainte de a împlini 3 ani, într-o ţară unde politicienii circulă cu escorte să aibă loc în traficul produs de săraci şi elicoptere când au diaree!!

Pe şosele ne avem doar unii pe ceilalţi!!”


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Cât de tare e asta? O primărie de la țară oferă 150 de lei pentru fiecare fotografie cu oameni care aruncă gunoi la întâmplare
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here