,,Mi se zbate ochiul!” Ce înseamnă asta?

0

Articole adăugate recent

În tradiția populară, când ți se zbate ochiul, se spune că un eveniment bun sau rău urmează să se întâmple – ochiul drept ar fi aducător de fapte bune, iar cel stâng de evenimente nefericite.

Zvâcnirile pleoapelor (spasmele pleoapelor) sunt destul de frecvent întâlnite, fiecare persoană experimentând acest lucru cel puțin de câteva ori în viață. Mușchii din jurul ochilor se contractă spontan, involuntar, însă mișcările sunt ușoare și durează câteva secunde sau minute.

Cauza principală a spasmelor ar fi lipsa de magneziu și de calciu din dietă, lucru care poate afecta toată musculatura, nu numai cea din jurul sprâncenelor și a ochilor.

În acest caz se recomandă consumul de cereale integrale, semințe de floarea soarelui, dovleac, susan, plante cu frunze verzi.

O altă cauză este reprezentată de consumul excesiv de ciocolată neagră, cafea, alcool, ceai și alte băuturi energizante.

Sunt și boli care pot duce la apariția de spasme ale pleoapelor: răceala, gripa, sinuzita, anemia, diabetul, însă aceste cazuri sunt rare.

Oboseala și stresul determină și ele reacții ale musculaturii pleoapelor. Cauzele locale sunt: iritații oculare, alergii, corpii străini oculari sau sindromul de ochi uscat. Astfel, ca să aflați cauza exactă de ce vi se zbate pleoapa este bine să mergeți la medic!

Zvâcnirile pleoapelor pot indica chiar și un simptom asociat tulburărilor neurologice (ca de exemplu blefarospasmul, manifestat prin clipit anormal și imposibilitatea de a deschide pleoapele). Contracția este atât de puternică, încât închiderea completă a pleoapei poate da mici eroziuni și iritații pe cornee. Într-o astfel de situație este cazul să consultați un medic oftalmolog.

Sursa: andreilaslau.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here