Acasă INFO ȘTIRI Din lume Misterul lacului de sub ocean: ființele care înoată aici mor imediat! Care...

Misterul lacului de sub ocean: ființele care înoată aici mor imediat! Care este explicația.

0

Articole adăugate recent

Misterul lacului de sub ocean: ființele care înoată aici mor imediat! Care este explicația. Cercetătorii au descoperit un lac aflat în adâncul oceanului, în Golful Mexic.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de biologi coordonati de Erik Cordes, de la Universitatea Temple și publicat în revista Oceanography.

Acest lac, care se afla chiar pe fundul oceanului, a fost o mare surpriză pentru oamenii de știință. „Pare a fi ceva din altă lume. Cobori pe fundul oceanului și aici dai peste un lac sau un râu care pluteste”, a declarat Cordes pentru Seeker.

Apa din lac este extrem de toxică. Este de cinci ori mai sărată ca apa din jurul ei și conține de asemenea cantități foarte mari de metan și hidrogen sulfurat.

Animalele care înoată în acest lac mor imediat, iar aceeași soartă ar avea-o și oamenii, dacă ar face această greșeală.

Totuși, în aceste conditii extreme trăiesc diferite specii de bacterii, viermi tubulari și crevete. Cercetătorii analizează tocmai aceste specii, care se pot dezvolta în condiții care, în mod normal, nu sunt propice pentru viața.

Ei pot întelege astfel cum ar putea arăta formele de viață extraterestre, de pe alte planete, unde condițiile sunt extreme.

Sursa: ww.yoda.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here