Mulţi români din Lombardia au fugit, după ce regiunea a fost închisă. ,,Au plecat la Roma să ia avionul spre România”!

0

O româncă din Milano a povestit, pentru o prietenă din România, despre cum o parte din românii care locuiesc în Lombardia și-au făcut bagajele, noaptea trecută, și au fugit spre sud sau înapoi în țară, după ce au aflat că regiunea a fost închisă prin decret al Guvernului.

M-a sunat acum o prietenă care e în Milano să-mi spună cum un sfert din românii care stăteau în blocul ei au fugit aseară – pentru că știau că, de azi dimineață, toată Lombardia va fi în carantină.

M-a sunat să mă roage să scriu despre asta și să fac și eu un apel prin care să le amintesc românilor plecați că, prin fuga lor, nu fac altceva decât să răspândească virusul.

Mi-a povestit cum, noaptea trecută, a fost trezită de valize trântite pe scări. Românii din Lombardia au plecat cu mașinile sau cu trenul acolo unde au văzut cu ochii. Au umplut trenurile noaptea trecută, fără să se gândească vreo secundă că i-ar putea îmbolnăvi pe toți ceilalți. Unii s-a dus la Roma, Pentru a lua de acolo avionul pentru întoarcerea în România. Au fugit spre locuri în care e mai cald: în Sardinia, în Palma, în Malta. Au fugit peste tot.

Prietena mea m-a rugat să scriu ce se întâmplă și asta fac, pentru că sunt îngrozită. Îmi spunea să îi rog, la rândul meu, pe cei aflați în zonele cu risc să nu plece, ca să nu răspândească virusul. Altfel, nebunia nu se va mai opri. Știm cu toții cum e sistemul medical din România. Și unii își vor spune că nu e așa grav, că mor doar bătrânii.Oameni buni, bătrânii aceia vor fi părinţii noştri.
*Rareori am rugat oamenii să dea share, dar, dacă și voi credeți că cele de mai sus sunt importante, vă rog dați mai departe”
, a scris Mara Coman într-o postare pe Facebook ce a fost distribuită de aproape 1000 de persoane.
sursa antena 3


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here