Mulți tineri vor să se înroleze în Legiunea Străină. La ce riscuri se supun și ce salarii au ”legionarii”?

0

Această structură militară a Franței include mulți tineri veniți din străinătate. Legionarii provin din 138 de ţări. După trei ani de serviciu pot să obțină cetăţenie franceză. Dacă în acel interval de timp sunt răniți, ordinul guvernamental din 1999 prevede că pot deveni „francezi prin sângele vărsat“.

Rapoartele arată că peste 35.000 de străini au fost ucişi în cadrul misiunilor desfăşurate de Legiune. „Timpul nu este important. Suntem praf de stele. Nu însemnăm nimic. Fie că vom muri la 15 ani, fie la 79, chiar nu contează. Aşa că lua-le-ar naiba de îngrijorări legate de război“, spune William Langeweische, un vechi legionar. Deși în trecut Legiunea primea numeroși infractori, în prezent, recrutarea se face cu atenție. Legiunea străină a luat ființă în anul 1831, fiind un colac de salvare pentru mulţi bântuiţi de trecut. Prin renunțare la trecut începeau o viaţă nouă. Legiunea acceptă şi astăzi persoane cu un trecut dubios, dar noii recruţi trebuie să treacă o serie de teste fizice, de inteligenţă şi psihologice. Sunt testaţi apoi în privinţa motivaţiei de a lupta pentru Legiune.

Plata unui legionar este mai mică față cea a unui membru al Marinei Militare americane.

Anual, mii de persoane vin la centrul de la Aubagne, în sud-estul Franţei, pentru a-şi încerca norocul în Legiunea străină, deşi nu li se promite „grădina cu trandafiri“, relatează Business Insider.

Aceeași publicaţie precizează că  plata unui legionar porneşte de la 1450 de dolari pe lună pentru cel puţin primii doi ani.

În comparaţie, un militar cu cel mai mic rang în cadrul armatei americane primește la început cu 1.546 de dolari lunar şi poate ajunge la 1.733 de dolari după primele şase luni.


Sursa: Adevarul.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here