NASA vrea plantații de cartofi pe Marte!

0

Prin cercetări amănunțite NASA urmareste să cultive această plantă bogată în amidon în afara planetei noastre. Cartofii ar putea deveni prima delicatesă transplanetară. Recent, NASA a anunțat un plan prin care planta bogată în amidon va fi cultivată în condiții asemănătoare celor de pe planeta Marte.

Astfel Centrul International de studiu al culturii cartofilor și agenția intenționează să cerceteze rezistența plantei și obținerea de cartofi pentru alimentarea astronauților care călătoresc.

Oamenii de știință vor recrea condiții similare celor de pe Marte într-un cadru de laborator, folosind sol din Pampas și din deșertul La Joya (Peru) pentru a simula condiții ca cele de pe Planeta Roșie.

„Eforturile extraordinare ale echipei au stabilit bazele pentru agricultura extraterestră. Ideea de creștere a plantelor pentru colonii umane în spațiu ar putea fi o realitate, foarte curând.„, afirma Chris McKay, cercetător planetar la Ames Research Center (NASA).
Proiectul ar putea avea un impact mai mare chiar acasă, pe Terra. O plantă rezistentă pentru a supraviețui în condițiile marțiene ar putea fi parte integrantă în lupta globală împotriva sărăciei și a malnutriției, mai ales că planeta continuă să experimenteze efectele intensificării schimbărilor climatice.

„Avem nevoie ca oamenii să înțeleagă că, dacă putem crește cartofi în condiții extreme, cum ar fi cele de pe Marte, putem salva vieți pe Pământ.”, spune Joel Ranck de la Centrul International pentru studiul Cartofilor.

Sursa:www.discovery.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here