Unic în lume! Copacul care face și prune și piersici și nectarine și cireșe și alune în același timp

0

Articole adăugate recent

Un pom fructifer hibrid, care înfloreşte în culori divine şi face 40 de soiuri diferite de fructe, oferă anual un spectacol uimitor.Creatorul acestui copac-minune, realizat prin altoire, este Sam Van Aken, de la Universitatea Syracuse, New York.

Primăvara, copacul oferă un spectacol vizual de excepţie. Elementele cromatice de roz, alb şi mov, într-o combinaţie surprinzătoare, trimit privitorul într-o călătorie imaginară în grădinile biblice ale Edenului.

Rodul apare între lunile iulie şi octombrie: nici mai mult nici mai puţin de 40 de soiuri de fructe, printre care prune, piersici, nectarine, cireşe şi alune.

Iniţial, Van Aken a ales doar câteva sortimente de pomi fructiferi şi a realizat un hibrid cu numai câteva soiuri. După doi ani, au fost adăugate crengi de la alţi pomi diferiţi, aceste crengi fiind incluse în tulpină, printr-o tehnică specială de altoire, iar în timp au devenit parte a noului copac.

Până în prezent, există 16 exemplare de copaci care fac 40 de soiuri de fructe, pentru realizarea unuia singur fiind necesari 5 ani.

Van Aken a ales fructe tari pentru diversitatea lor și pentru faptul că sunt intercompatibile.

Sursa: I Fucking Love Science


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here