Articole adăugate recent

Guvernul din Norvegia a aprobat 22.7 miliarde de euro pentru construcția unor tuneluri subacvatice suspendate.

În vreme ce la noi viaductele costă zeci de milioane de euro și nici măcar nu se construiesc, într-o țară ambițioasă ca Norvegia podurile și tunelurile nu mai sunt de multă vreme o soluție pentru infrastructură.

Având în vedere relieful dificil al țării, brăzdat de fiorduri adânci, norvegienii au gândit o soluție ingenioasă de conectare a zonelor greu accesibile. Guvernul a aprobat 25 de miliarde de dolari, echivalentul a 22.7 miliarde de euro, pentru construcția unor tuneluri subacvatice plutitoare.

Esential 22.7miliarde de euro vor costa tunelurile subacvatice suspendate.

Spre deosebire de tunelurile clasice, acestea ar fi mult mai aproape de luciul apei, iar spre deosebire de poduri nu ar fi afectate de condițiile climatice dure. Tunelurile plutitoare ar rămâne suspendate la 30 de metri sub apă și ar urma să fie construite în paralel, câte unul pentru fiecare sens de mers. Tunelurile vor fi ținute la suprafață de pontoane uriașe.

Având în vedere că este o soluție care nu a mai fost încercată până acum nicăieri în lume, termenul de finalizare al proiectului a fost fixat pentru anul 2035. Inginerii urmează să realizeze o expertiză amănunțită și să confirme fezabilitatea proiectului.

Sursa: automarket.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Scorțișoara cu miere, un amestec care te pune pe picioare. Rezultatele sunt uimitoare
loading...

1 COMENTARIU

  1. Asta nu înseamnă că aceste tuneluri vor fi plutitoare. Nu se poate rula cu mașina sau cu trenul pe ceva care plutește. Tunelurile vor fi amplasate la 30 de metri adâncime și vor fi rigid ancorate, după cum e normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here