Nor misterios deasupra Capitalei. Ce spun climatologii

0

O apariție stranie pe cerul Capitalei a pus pe jar internautii. Mai mulți bucureșteni au filmat azi un nor gigantic, cu o formă bizară și au publicat imaginile pe rețelele sociale. Fenomenul a devenit viral rapid.

Cilindrul noros uriaș s-a întins peste suprafața orașului și a rămas în nemișcare câteva ore bune. Potrivit specialiștilor, fenomenul este unul rar la nivel global.

Bogdan Antonescu, climatolog, expert în fenomene meteo extreme spune ca nu este nimic grav.
Este un nor foarte spectaculos și destul de rar. Nu pot spune momentan cum se numește, trebuie să verificăm datele cum s-a format. În principiu este un nor „morning glory”. Se formează destul de simplu. Este ca un singur val la suprafața mării, dar în acest caz în atmosferă. Pe măsură ce înaintează apa, respectiv aerul se ridică, iar în spate coboară. Aerul acesta, pentru că are umiditate foarte mare, pe măsură de urcă, condensează și formează norul acesta spectaculos. Nu este nimic spectaculos în afară de formă, nu produce precipitații. Astfel de fenomene sunt foarte rare, atât de rare încât nici nu știm cum se formează, care este mecanismul. Este o singură regiune pe glob unde se pot prognoza, este vorba de Australia, pentru că acolo brizele marine, adică aerul împins de pe apă spre uscat produce astfel de nori. De altfel nu apare numai un singur nor de felul acesta, apar unul în spatele celuilalt. Pe glob sunt destul de rari, a spus climatologul.
sursa digi 24.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here