Nu e conspirație! Cel mai grav scenariu cu privire la virusul din China.

0

Infecția cu coronavirus poate afecta, în cel mai pesimist scenariu, până la 80% din populația Regatului Unit, arată un raport elaborat de Grupul de lucru pentru comunicații privind securitatea naționala (NSCT), organism cu rol consultativ din subordinea guvernului britanic, transmite miercuri Press Association.

Potrivit documentului citat, guvernul de la Londra se pregătește pentru o gamă largă de scenarii, printre care și cel mai grav.

Pentru Regatul Unit, acest scenariu ar implica infectarea a până la 80% din populație; totuşi, nu toţi dintre aceşti oameni se vor confrunta cu simptome, iar marea majoritate a cazurilor vor fi afecţiuni uşoare”, relevă raportul.

Conform celui mai pesimist scenariu, “între 2% şi 3% dintre cei infectați ar fi cazuri fatale”.

Populaţia Regatului Unit este de aproximativ 66,4 milioane de persoane.

“Guvernul ia toate măsurile de precauție necesare pentru a proteja publicul, inclusiv implicarea partenerilor cheie din domeniu pentru a discuta despre planul lor de pregătire”, se menționează în document.

“Covid-19 este un virus necunoscut până acum, ceea ce înseamnă că populația mondială are o imunitate mică spre imunitate zero la infecție. În prezent nu există nicio contramăsură clinică disponibilă pentru a trata Covid-19 şi un vaccin este improbabil pentru multe luni de acum încolo”, adaugă raportul NSCT, citat de  AGERPRES. Sursa


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here