Adevărul despre cea mai cunoscută poză din lume: dealul superb din Windows XP

Toti cei care au avut sau au umblat pe un calculator ce avea instalat Windows XP stiu aceasta fotografie. Wallpaper-ul setat prin default cu un deal verde era atat de frumos incat multe persoane il pastrau pe ecran.

1

Articole adăugate recent

Majoritatea au crezut ca este o imagine creata pe calculator. Desi gramatical nu este posibil, fotografia parea prea perfecta. Fotografia a fost făcuta insa de Charles O’Rear in 1996, in Napa Valley, California cu ajutorul unui aparat foto Mamiya RZ67, color Fuji Film și un trepied.

Acesta a dezvăluit ca se îndrepta spre întâlnirea cu iubita lui când a avut aceasta scena superba, care s-a transformat în cel mai popular wallpaper din toate timpurile, scrie yoda.ro

O’Rear era fotograf la National Geographic, fiind asociat din 1998 cu Corbis, o companie de stock photography detinuta de Bill Gates. A înregistrat-o pe site, iar Bill Gates a cumparat-o chiar inainte de lansarea Windows XP din 2001. O’Rear a primit „cea mai mare suma de bani” acordata vreodată pentru o singura fotografie.

10 ani mai tarziu, fotograful Simon Goldin a dovedit ca fotografia a fost facuta in clipa potrivita.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


1 COMENTARIU

 1. De fapt !
  In perioada 1990-2000 planeta noastra a trecut printr-o etapa foarte dificila. Inchipuiti-va ca (prin abuz de limbaj) din poarizarile rotatorii ce caracterizeaza Natura, domina aceea „la dreapta”, sa-i zicem dextrogira. Din chimia de prin anii 1960 (Linus Pauling) aflam ca viata, natura in general, functioneaza pe seama substantelor levogire (la propriu – fara abuz de limbaj). Formele evoluate, inclusiv omul, se fereste de partea dextrogira, deoarece se pare ca poarta si toate efectele antropice generate de electromagnetismul utilizat de om, dar si de formele aiurea, care nu se mai inscriu in domeniul naturalului (adica nu respecta numerele naturale, proportiile naturale). Pe acest fond, multe persoane care s-au bagat in tehnologie pornind de la efectele observate prin biodetectie, electromagnetice la baza, au realizat multe aparate, unele chiar pentru a modifica si constiinta umana.
  Dar, o imagine de pe cinescopul (monitorul CRT) unui calculator, din acele vremuri, care avea raportul 3/4, aducea avantajul de a pastra termodinamica asociata obiectului filmat. Ca o consecinta, mai usor de inteles, este faptul ca un obiect departe ca forma de natural, emitea prin cei 20 kV ai monitorului o radiatie total improprie celui care era expus monitorului, pe cand niste forme naturale, acoperite de o vegetatie tanara, in crestere, cum este cazul fotografiei discutate, aducea semnalul specific vietii, ba chiar il intensifica. Asa ca, Bill Gates s-o fi simtit atras si destul de bine atunci cand a zarit-o, ca sa nu mai vorbim ca poate avea meseriasi in domeniu. Odata cu trecerea la alte formate ale imaginii, idioate prin definitie, s-a revenit in zilele noastre loa 16/9, pe aproape cumva, dar fara semnificatia fizica a realitatii filmate.
  Pe de alta parte, era pe vremuri o gluma foarte potrivita din punct de vedere natural, care poate ca ar trebui luata in considerare de cei care proiecteaza uneltele de calcul cu astfel de secrete destul de nocive fata de structura viului (apropos de mediu):
  „Care este culmea ghinionului ?
  Sa faci pe prostul si sa ramai prost.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here