Articole adăugate recent

Pasionat de legumicultură, Vali Cucu, din județul Neamț, a creat  o plantă de cartof care face și vinete. În urmă cu câțiva ani, pe același tip de plantă, obținuse tuberculi, dar și tomate.

Reușitele sale se datorează faptului că atât cartoful, cât și roșia sau vânăta provin din aceeași familie: solanacee.

Încercările lui Vali Cucu în ale altoirii au început în 2015 când a citit despre un britanic care a recoltat cartofi și roșii de pe aceeași plantă.

„M-am gândit la mai multe variante până când am realizat că, pentru a avea în pământ cartofi și la suprafață roșii, trebuie să faci altoire. Am văzut pe internet câteva persoane care încercau să vândă semințe de roșii cartof. Din experiență vă spun că acest lucru nu e posibil”, a declarat Valentin Cucu.

Legumicultorul nemțean a explicat secretul plantei care produce două legume diferite.

„Este vorba de o altoire simplă, care se face în V. Nu implică vreo tehnologie ieșită din comun! Orice om care se pricepe o poate face. Pentru reușita culturii ai nevoie de un cartof productiv și o roșie care face fructe de mărime mică spre medie.

Pentru partea superioară, merg foarte bine roșiile cherry. Este importantă alegerea soiului, atât pentru cartof, cât și pentru roșii, pentru că, cele două plante trebuie să consume în mod echilibrat nutrienții din sol, astfel încât soiurile alese să producă o cantitate similară de legume”, a spus legumicultorul.

El afirma că alegerea soirilor ce vor fi altoite se face în funcție de rezultatele pe care dorești să le obții. Dacă vrei o cantitate mai mare de cartofi alegi un soi mai productiv de cartof și unul mai puțin productiv de roșie sau de vânătă, în timp ce, dacă dorești să obții o cantitate mai mare de pătlăgele, alegi un soi de roșii mai productiv.

Sursa: agrointel.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Puțini oameni știu că lumea s-a schimbat mult când, la începutul anilor '50 s-a decis ca muzica sa fie ascultată la frecvența de 440 Hz. Aceasta vibrație nefirească, dizarmonică la nivel subtil a dus la o stare de război în subconștientul omului și a maselor
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here