Obişnuiţi să aruncaţi zaţul de cafea? Iată câte întrebuinţări eficiente poate avea!

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obişnuim să aruncăm zaţul de cafea fără să ştim cât de multe întrebuinţări eficiente poate avea. Multe femei îl folosesc ca exfoliant natural, dar foarte puţine ştiu că poate fi extrem de util în gospodărie. Iată câteva dintre numeroasele situaţii de folosire eficientă a zaţului de cafea! Este important de ştiut că zaţul trebuie lăsat să se usuce înainte de a fi utilizat.

Curăţă eficient mobila din lemn, gresia şi faianţa, redându-le strălucirea

Se toarnă apă călduță peste zațul de cafea, apoi se înmoaie în acest amestec o cârpă cu care se șterg obiectele de mobilier. Mobila se freacă ușor, iar zaţul care rămâne pe suprafaţa ei nu se șterge imediat, ci se lasă 10-15 minute, după care se îndepărtează cu o cârpă curată. În mod similar, se procedează pentru curăţarea gresiei şi a faianţei.

Curăţă vasele de bucătărie foarte murdare

Vasele pe care s-au întărit resturile de mâncare pot fi foarte uşor curăţate dacă sunt uşor umezite, iar apoi se presară zaţ de cafea din abundenţă şi se freacă bine cu buretele de vase. Crusta formată pe farfurii sau tigăi va fi îndepărtată cu uşurinţă.

Fertilizează pământul din ghivecele cu flori

Zaţul de cafea funcţionează ca un îngrăşământ natural foarte eficient dacă este presărat pe pământul din ghivece sau jardiniere, apoi se toarnă apă.

Hidratează părul

Înainte de șamponarea părului, se aplică zaț de cafea pe părul umed și se lasă să acționeze 10-15 minute. Apoi se spală părul cu șampon, în mod obișnuit. Părul va fi mai hidratat şi mai strălucitor. Masca cu zaț de cafea este utilă în special persoanelor care au părul uscat și degradat și nu este recomandată persoanelor blonde, întrucât poate da o tentă închisă părului.

Elimină mirosurile neplăcute sau petele de pe mâini

Mirosurile puternice sau petele care rămân pe mâini după gătit pot fi îndepărtate dacă se freacă bine mâinile cu zaț de cafea, apoi se spală normal, cu apă și săpun. De asemenea, pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigider, se pune zaț de cafea într-un vas și se introduce în frigider.

Frăgezeşte carnea

Anumite tipuri de carne, cum ar fi, de exemplu, carnea de vită, se frăgezeşte dacă, înainte de gătit, este ţinută în zaţ de cafea câteva ore.

Sursa: avantaje.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here