Oficiali din Biserica Ortodoxă Română vor să mute trupul Părintelui Arsenie Boca la București

1

Pelerinajul de la Mănăstirea Prislop, unde vin anual sute de mii de pelerini le-ar face cu ochiul mai marilor Bisericii Ortodoxe Române, care ar vrea să mute trupul neînsuflețit al Părintelui Arsenie Boca la Catedrala Mântuirii Neamului, atunci când construcţia va fi finalizată, scrie avantulliber.ro.

Există voci din cadrul ierarhiei bisericeşti care susţin că e posibil că într-o bună zi trupul părintelui Arsenie Boca să fie scos de la mănăstirea Prislop şi mutat la Bucureşti, unde se construieşte acum Catedrala Mântuirii Neamului.

Informaţia a fost făcută publică în cadrul emisiunii “România te iubesc” difuzată duminică la Pro TV. Grav este că în calcul ar fi luate motive de oridin commercial, financiar. Pelerinajul de al Mănăstirea Prislop, unde oamenii stau la cozi immense pentru a se ruga la mormântul “Sfântului Ardealului” se va muta la Bucureşti, iar asta ar însemna bani mulţi pentru întreţinerea viitoarei catedrale.

Pelerinii lasă la Prislop sume impresionante, calculate neoficial la multe milioane de euro, pentru că în zonă se fac bani din turism, din vânzarea obiectelor religioase, din pomelnice. O sumă ce rămâne în zonă acum, dar dacă trupul lui Arsenie Boca va fi mutat, şi banii vor părăsi judeţul Hunedoara.

De precizat, însă, că mormântul lui Arsenie Boca nu se află întâmplător la Mănăstirea Prislop. Cu doi ani înainte să moară, chiar Arsenie Boca a marcat locul în care îşi dorea să fie înmormântat, aici, la mănăstirea de lâgă Haţeg. În dată de 28 noiembrie 1989, Arsenie Boca a plecat la cele veşnice şi a fost adus la mănăstirea Prislop, unde a fost înmormântat chiar în locul pe care îl alesese cu doi ani înainte.

Mănăstirea Prislop, loc de pelerinaj!

La ora actuală, Mănăstirea Prislop este loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga, însă cei mai mulţi credincioşi ajung aici în 28  noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar şi cu ocazia unor sărbători religioase.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi până acum nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, deşi anul tercut a fost depusă şi o petiţie în acest sens, semnată de mii de credincioşi.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

1 COMENTARIU

  1. http://www.petitieonline.net/petitie/40293146/semnaturi (aveti acolo si datele noastre de contact) „Petitie online impotriva canonizarii ratacitului parinte Arsenie Boca” Semnati : Cei 39% care nu va spovediti – asa marturisiti ca aveti credinta – ceilalti, asa o dovediti. Cei 84% care credeti in adevaratii Sfinti – paziti-i (da, voi pe ei). Cei 60% care stiti ca exista Rai – CASTIGATI, poate, un loc acolo. Cei 57% care stiti ca exista Iad – temeti-va ca veti fi intrebati de asta – restul, la fel. Cei 54% care stiti ca exista viata de apoi: faceti aceasta in viata de aici ; ceilalti: aflati ca, daca gresiti, acum puteti decide. Cei care nu mai au incredere in preoti – luati seama unde ne-au adus; restul (tot atat de numerosi…) – la fel. Cei 43% care credeti in minuni – asa faceti una … ; ceilalti 53% intrebati-va de unde-a iesit imensa cifra de 55% vor un „sfant” pentru ca face … miracole”. Cei 31% care credeti in deochi – scoateti-ne de sub unul; ceilalti – nu-i lasati singuri. Cei 25% care credeti in blesteme – nu e tarziu sa scapam de unul; restul : dovediti ca nu suntem blestemati. Cei 15% care cred in vrajitorie – lepadati-l pe acest vrajitor; restul – dovediti-ne ca puterea nu-i acolo. Cei 96.5% care credeti in Dumnezeu – aratati ca vreti sa ne ajute; restul – nu stiti pana la sfarsit cum veti fi. Cei 100% – ati primit o tara pentru care au murit toti inaintasii vostri – aparati-o

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here