Articole adăugate recent

Încă un medic rus a căzut, sâmbătă, de la fereastra spitalului după ce s-a plâns de lipsa echipamentelor de protecţie şi că a fost obligat să lucreze, deşi a fost depistat cu coronavirus. Recent, două doctoriţe care au reclamat lipsa echipamentelor medicale au murit, după ce au căzut de la ferestre. Medicul Alexander Şulepov, 37 de ani, se luptă acum pentru viaţa sa, fiind în stare gravă, cu răni la cap.

El a căzut de la etajul 2 al spitalului Novousmanskaya. Înainte el a postat un videoclip în care a susţinut că a fost forţat să lucreze, în ciuda faptul că a fost testat pozitiv pentru Covid-19, notează Daily Mail. El şi colegii săi au avertizat, de asemenea, despre lipsa echipamentelor de protecţie în oraşul Voronej.

Mai târziu, întins pe un pat de spital, doctorul Şulepov a realizat un al doilea videoclip pentru a retracta afirmaţiile făcute, pe fondul suspiciunilor că ar fi fost presat să facă acest lucru. Cu o zi mai devreme, Şulepov a fost chemat la Poliţie, fiind acuzat că răspândeşte informaţii false. Şefii spitalului au susţinut că afirmaţiile lui Şulepov nu sunt adevărate.

Recent, două doctoriţe din Rusia au murit după ce au căzut de la ferestrele spitalului, după ce le-au reproşat superiorilor lipsa echipamentelor de protecţie pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Natalya Lebedeva, 48 de ani, a decedat după ce a căzut de la etajul 6 al unui spital din Moscova. Yelena Nepomnyashchaya, 47 de ani, mamă a doi copii, a murit după ce a căzut de la mare înălţime pe fereastra spitalului din Krasnoyarsk.

Rusia a raportat duminică o creştere record a numărului zilnic de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, după ce alte 10.633 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, informează DPA citat de Agerpres. În urma noilor cazuri confirmate, totalul contaminărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns în această ţară la 134.600, au precizat autorităţile de la Moscova.

În Rusia au fost raportate 1.280 de decese asociate noului coronavirus. Rusia nu a fost foarte afectată în fazele incipiente ale pandemiei, însă numărul cazurilor confirmate a crescut dramatic în ultimele zile, în pofida restricţiilor publice adoptate cu scopul de a limita răspândirea virusului. Această ţară a intensificat semnificativ programul de testare a populaţiei în ultimele săptămâni, iar experţii în domeniu consideră că această decizie ar putea să explice creşterea considerabilă a numărului de infecţii depistate.

Prim-ministrul Mihail Mişustin, care este tratat într-un spital după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, se află într-o stare stabilă, a precizat duminică un purtător de cuvânt al Guvernului de la Moscova pentru agenţia de presă Interfax. Ministrul Apărării din Rusia a declarat că noul coronavirus reprezintă „o ameninţare majoră”, după ce aproape 3.000 de cazuri de infectare au fost raportate în rândul forţelor armate ruse.

Citeste mai mult pe adevarul.roVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Rusia, distrusă de pandemia Covid-19. Filmare de la morga unui spital: ,,Efectiv călcăm pe cadavre” - video
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here