Articole adăugate recent

Autoritățile nu au intenția de a egaliza vârsta de pensionare a femeilor cu cea a bărbaților in noua Lege a pensiilor, deoarece in Romania nu exista acelasi standard si aceeași medie de viata ca in Uniunea Europeana, unde tendința de ieșire la pensie este spre 70 de ani, a declarat, duminica, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la Romania TV.

„S-a tot discutat in aceasta perioada ca vrem sa intervenim la vârsta de pensionare. Părerea mea este ca noi nu avem același standard de viata si aceeași medie de viata ca in Uniunea Europeana ca sa ne ducem după ei la 67 de ani, chiar tendința este spre 70 de ani de iezire la pensie, si de egalizat femeile cu bărbații.

Practic, ajungi sa cotizezi toată viata si te mai bucuri de pensie un an sau doi, daca mai apuci sa te bucuri de pensie. Din punctul acesta de vedere, noi nu avem de gând sa facem asta. Exista o directiva a Uniunii Europene care obliga Romania ca pana in 2030 varstele de pensionare sa fie egalizate la bărbați si la femei, dar mai avem destul de mult pana in 2030 si vom mai vedea ce va mai fi pana atunci. Nu ne-am propus sa facem si nici in Programul de Guvernare nu figurează asta”, a precizat Vasilescu într-o intervenție la postul de televiziune, la Romania TV.

Intrebata care vor fi categoriile ce vor beneficia de pensionare anticipata in noua Lege a pensiilor, ministrul Muncii a precizat ca in Programul de Guvernare se prevede o scadere cu sase ani a varstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii. De asemenea, ministrul a anuntat ca actualele pensii minime vor trece ca prestatii sociale in noua lege si se vor mari de la 520 de lei, la 640 de lei in 2018.

In opinia acesteia, noua Lege a pensiilor va fi mult mai corecta si va putea fi si mai predictibila pentru Ministerul Finanțelor, daca nu se mai modifica o perioada îndelungata de timp, pentru ca astfel se va sti anual cat are de pus in contul bugetului de pensii. afla mai multe pe bzc.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here