Nu e o noutate faptul că drumurile din România sunt printre cele mai nesigure. Și nu doar infrastructura deficitară e de vină, ci şi pericolele la care sunt supuşi şoferii. Mulți dintre ei sunt atacați şi tâlhăriți de bande organizate de romi, iar numărul incidentelor de acest fel se înmulțeşte.

După ce drumul național 1A a fost mai multă vreme la dispoziția romilor din cartierul Gârcini, care atacau TIR-urile ce treceau prin zonă, practica acestui tip de jaf s-a extins şi pe alte drumuri din țară.

Romii jefuiesc la drumul mare și pe Autostrada Deva și Transfăgărășan. Digi24 a prezentat avertismentul unui șofer care era să fie jefuit pe Autostrada Deva – Sibiu: „Aveți mare grijă la această mașină”, postarea șoferului a devenit virală pe Facebook, unde și alți șoferi au scris mesaje prin care arată că au fost în aceeași situație. Bărbatul care a anunțat posibile cazuri de jaf în timpul nopții pe Autostradă a postat și o fotografie cu mașina. Este vorba de un microbuz de culoare albă, cu geamuri fumurii, înmatriculat în străinătate, cu care circulă doi bărbați.

Un alt internaut scrie că, în prima benzinărie de pe Autostrada de la Deva la Sibiu, a ora 5.43 dimineața s-a deschis ușa pe dreapta.

„Aveam musafiri. Norocul lor că aveam levierul în ladă”, scrie bărbatul, care arată că și-a luat măsuri suplimentare.

Șoferii au si date despre fizionomiile celor doi indivizi din microbuzul din care ies și atacă pe autostradă.

„Sunt aceeași doi indivizi cu lanternele pe cap, unul mai mic și unul mai înalt de statură”, spune un bărbat.

„Vineri, pe la ora 20 și ceva, veneam către Sibiu și m-au depășit pe mine pe autostradă și m-au claxonat, după ce am trecut de prima parcare iar m-au depășit și claxonat, inițial am crezut că este cineva care cunoaște firma, dar acum văzând postarea am înțeles ce era cu ei”, arată un alt bărbat, pe Facebook.

Situația dramatică din județul Brașov (DN1A) și Autostrada Deva -Sibiu, nu sunt singulare, pe Transfăgărășan activează altă bandă de romi.

Agenţi ai Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au prins în flagrant patru persoane de etnie romă, care tocmai forţau portiera unui autoturism înmatriculat în Franţa, parcat pe marginea Transfăgărăşanului.

În urma percheziţiei corporale şi a maşinii cu care se deplasau, un Volkswagen, poliţiştii au găsit documente personale, carduri bancare, cosmetice şi alte bunuri.

Din verificări a rezultat că, anterior prinderii în flagrant, împricinaţii au sustras bunurile respective dintr-un alt autoturism parcat tot pe Transfăgărăşan, aparţinând unor cetăţeni cehi, informeaza ziarul Argesul.ro.

Sursa: brasovstiri.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Lucruri extraordinare despre creierul uman
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here