Peștele este recomandat în tot felul de diete, dar există un pește hibrid care îți face mai mult rău decât bine

0

Articole adăugate recent

Acest pește, cu un preț redus, pune în pericol sănătatea populației. Mulți dintre cei care merg la piață doresc să cumpere pește cu puține oase (dacă se poate fără). Aleg peştele pangasius-file. Este ieftin, accesibil, nu are oase, dar nici un gust deosebit, scrie csid.ro.

Dacă ați şti de unde provine, nu v-ați mai încumeta să-l consumați, chiar dacă este ieftin. Peştii pangasius au un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii în corpul lor, deoarece trăiesc în apa raului vietnamez Mekong, una dintre cele mai poluate ape de pe planetă. De-a lungul Mekongului sunt numeroaselor fabrici, ale căror deşeuri sunt deversate în această apă.

Pangasius nu este nici măcar o specie naturală de pește. Este rezultatul cercetărilor unor specialiști chinezi, care au făcut o încrucişare între mai multe specii de peşte. Se dorea crearea uneia cu o toleranţă mare la toxinele prezente în apa Mekongului. Specia aceasta le-a întrecut așteptările. Se hrăneşte  cu deșeuri, în aşa fel încât curăţă apa de toate relele.

Cu toate acestea, există zvonuri conform cărora cererea de pangasius a devenit tot mai mare de la an la an. Pentru creșterea producției de pește pangasius  s-a apelat la injectarea lor cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, pentru că în urma acestui proces s-a constatat că peştii cresc mai repede şi au carnea mai pufoasă.

Autorităţile nici nu infirmă, nici nu confirmă aceste acuzaţii la adresa peştelui insalubru. Deci,  consumatorii trebuie să facă o selecție a preparatelor din pește. Înainte de a cumpăra file de pangasius gândiți-vă la sănătatea copiilor dumneavoastră!

Sursa: voceatransilvaniei.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here