Oamenii de știință au înlăturat suprafața exterioară a ceea ce este considerat în mod tradițional mormântul lui Iisus Hristos. Situată în Biserica Sfântului Mormânt,  camera mortuară a fost acoperită de o placă de marmură, încă din anul 1555.

„Plăcile de marmură care acopereau mormântul au fost înlăturate şi am fost surprinși de cantitatea de materiale aflate sub acesta. Vom avea nevoie de mai mult timp însă vom ajunge și la piatra pe suprafața căreia a fost pus trupul lui Iisus Hristos”, spunea Fredrik Hiebert, arheolog la National Geographic Society.

În tradiția creștină se spune că trupul lui Iisus Hristos a fost pus pe o piatră denumită în acea vreme „pat de înmormântare”, după ce a fost crucificat de către romani în anul 30 sau 33 e.n. Creștinii știu că Hristos a înviat la trei zile după moarte. Femeile care au venit să îi ungă trupul au observat faptul că mormântul era gol.

Patul de înmormântare este acum închis într-un bloc de marmură denumit Edicule și înseamnă „casă mică”. Mormântul este în prezent în curs de restaurare de către o echipă de cercetători de la Universitatea Tehnică Națională din Atena, sub îndrumarea profesorului Antonia Moropoulou.

Dupa ce au deschis mormântul, arheologii au gasit piatra pe care a fost intins trupul lui Iisus. Pe langa asta, a mai fost gasita inca o piatra de marmura, despre care cercetatorii nu stiau pana acum. Marmara este gravata cu o cruce, ce ar putea data din secolul XII, din perioada Cruciadelor.

Fredrik Hiebert, arheolog din partea National Geographic, a declarat: „A fost cu totul impresionant sa descoperit o a doua bucata de marmura, sub un strat gros de praf. Aceasta era gri, nu era deloc alba pe partea exterioara, iar in mijloc era inscrisa o cruce rosie, nu stiam ca exista acolo. Cand ne-am dat seama ce am descoperit, au inceput sa imi tremure genunchii, este clar dovada ca este acelasi mormant pe care l-a gasit Imparatul Constantin cel Mare in secolul IV”.

Surse: cunoastelumea.ro, stirileprotv.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here