Planta cu o mie de virtuți. Este recomandată de medici pentru tratamentul bolilor digestive, a sistemului nervos sau afecțiunilor respiratorii

0

Articole adăugate recent

Această plantă are și o istorioară biblică. Se spune că Maica Domnului a cerut ajutorul plantelor să o apere de soldații lui Irod. Prima care a acceptat-o a fost salvia. De aceea a fost înzestrată cu proprietăți vindecătoare.

Grecii o considerau iarbă sfântă, iar romanii credeau că sunt protejați de pericole dacă aveau această plantă în grădină.

Astăzi este recomandată pentru tratamentul afecțiunilor digestive, pentru proprietățile sale astringente, antiinflamatoare, antiseptice, bacteriostatice, antifebrile și antispastice.

Tratamentul cu salvie calmează sistemul nervos, stările depresive, migrenele, pierderile de memorie, laringite, afecțiuni respiratorii și multe altele.

Cel mai folosit preparat este ceaiul din frunze și flori de salvie. Se pun 1-2 lingurițe la o cană cu apă clocotită și se țin in infuzie 15 minute.

Medicii recomandă și tinctura de salvie (10 frunze de salvie ținute 2 săptămâni in 100ml alcool). Se folosesc până la 20 de picături de 3 ori pe zi. Băile cu salvie, cataplasmele, gargara cu apă de salvie, nu sunt nici ele de neglijat în tratarea unor afecțiuni.

Sursa:.sanatoszidezi.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here