Plantele care îmbunătățesc activitatea cerebrală! Sunt benefice pentru memorie și pot trata boli ale sistemului nervos

0

Articole adăugate recent

Cercetările efectuate de specialiști străini au arătat că sunt plante care conțin o substanță importantă pentru ca activitatea cerebrală să se desfasoare in conditii optime.
Potrivit unui studiu brazilian, apigenina, o substanţă care se găseşte în plante ca muşeţel pătrunjel, cimbru şi piper roşu, îmbunătățește activitatea creierului.
Descoperirea poate fi un prim pas în tratarea unor boli ca schizofrenia, Alzheimer şi Parkinson. Pătrunjelul, muşeţelul, cimbrul şi alte plante ajută memoria, se menționează într-un studiu al celor de la Institutul de Cercetare şi Educaţie de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro şi de la Universitatea Federală din Bahia, Brazilia.
Apigenina şi substanţele din acelaşi grup, numite flavonoide, sunt importante pentru memorie şi învăţare. O serie de experimente pe animale au evidențiat rolul flavonoidelor.
Studiul recent aduce ca elemente de noutate efectul pe care aceste substanţe il au asupra celulelor umane, precum şi mecanismul lor de acţiune. Cercetătorii au ajuns la concluzia că o dieta bogată în flavonoide poate influenţa formarea de neuroni, dar şi modul în care ei comunică în creier.
Au observat că, prin aplicarea apigeninei la celulele stem, acestea generează neuroni după 25 de zile.

„O bună legătură între neuroni este într-adevăr esenţială pentru funcţionarea eficientă a creierului, pentru memorie şi pentru consolidarea funcţiilor de învăţare”, a spus Stevens Rehen, coordonatorul echipei de cercetărori.
Apigenina poate fi utilizată ca o alternativă împotriva bolilor neurodegenerative.
Surse: Rador, descopera.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Unde este amplasat punctul fericirii in corpul omului, care se poate activa în cazul în care te simți stresat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here