Porumbul curcubeu, cum este supranumit porumbul multicolor, a fost obținut de un fermier din Oklahoma. Carl Barnes a căutat soiuri de porumb cultivate în mod tradițional, dorind să pună în valoare moștenirea sa amerindiană (Cherokee).

A obținut un soi de porumb ale cărui boabe au aspectul unor pietre prețioase. Neștiindu-i istoria, mulți ar fi tentați să creadă că porumbul cu știuleți multicolori se datorează unor modificări genetice.

După ani de combinare a unor vechi soiuri de porumb și de selecție a celor mai reușite exemplare, Barnes s-a putut bucura de recolte de știuleții multicolori. A împărțit boabele de porumb cu bătrânii triburilor amerindiene și cu alți cultivatori pasionați.

Greg Schoen, un prieten de-al său, a creat hibrizi prin plantarea porumbului multicolor în preajma porumbului obișnuit.

Schoen a oferit boabe de porumb obținute unei organizații numită Native Seeds/SEARCH care, în prezent, distribuie materialul de semănat către doritori. Această organizație dispune de o bancă de semințe ce conține mostre de la circa 2000 de soiuri rare de plante.

Native Seeds/SEARCH a început ca un proiect conceput pentru a proteja și păstra soiurile tradiționale de plante agricole, cultivate de către americanii nativi (amerindieni).

Exceptând culoarea deosebită a boabelor, porumbul multicolor are aceleași calități ca și porumbul obișnuit. Poate fi folosit pentru obținerea mălaiului sau pentru popcorn.

Sursa: cunoastelumea.ro

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Lucruri extraordinare despre creierul uman
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here