Povestea emoționantă a celui mai celebru SĂRUT din lume. Cine sunt protagoniștii?

0

Edith Shain, fosta infirmiera al cărei sărut pasional cu un marinar, imortalizat la New York, la sfârșitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a devenit ulterior unul dintre cele mai celebre clișee fotografice ale secolului XX, a murit, la Los Angeles, la vârsta de 92 de ani.

Fotografia, publicata in revista Life, care o prezintă pe tânăra femeie in uniforma ei imaculata de infirmiera, in bratele unui marinar care o săruta pasional, a devenit una dintre imaginile emblematice pentru perioada care a marcat sfârșitul războiului dintre Statele Unite ale Americii si Japonia.

Pe 14 august 1945, Edith Shain se afla la școala de infirmiere, cind radioul a anuntat capitularea armatei japoneze. Ea a povestit mai târziu ca s-a dus in Times Square pentru a sărbători aceasta veste alaturi de miile de oameni adunați in acea piață si s-a lăsat prinsa in brate si sărutata de unul dintre numeroșii marinari prezenți la fata locului.

Fotograful Alfred Eisenstadt, cel care a imortalizat-o pe Edith, a decedat in 1995. El a relatat ca il remarcase mai întâi pe marinar, care străbătea mulțimea, sărutându-le pe toate femeile care ii ieșeau in cale.

„Pe urma, am vazut-o pe infirmiera, in mijlocul acelei mulțimi. Am rămas cu privirea asupra ei si, asa cum speram, marinarul s-a apropiat, a luat-o in brate si a aplecat-o pe spate pentru a o saruta”, a explicat intr-un interviu Alfred Eisenstadt. „Evident, daca fata nu ar fi fost infirmiera, daca hainele ei ar fi fost de culori închise, nu as fi făcut acea fotografie”, a adăugat el.

Edith Shain si-a dezvaluit identitatea abia după câteva decenii, contactându-l pe fotograf la sfârșitul anilor ’70. De-a lungul anilor, multe femei au pretins ca erau infirmiera din celebra fotografie, in care chipurile celor doi protagoniști nu pot fi identificate.edith shain sarut celebru

Fotograful a declarat ca a recunoscut-o pecând aceasta s-a prezentat în fata lui. In schimb, marinarul din fotografie nu a fost niciodată identificat.

Sursa: ziaruldeiasi.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here