Preotul samaritean care vrea mai mult să ajute oamenii decât să zidească noi biserici. „Eu nu stau in birou, munca mea este printre oameni, printre copii …”

„Credința fără fapte, moartă este!”

0

O bătrână de aproape 80 de ani trăiește împreună cu alte 20 de femei sărmane în fosta clădire a primăriei din satul Câmpeni (Buzău). Aici, preotul samaritean le-a făcut adăpost.

Este părintele Mihail Milea, un om modest și muncitor. „Eu nu stau in birou, munca mea este printre oameni, printre copii, printre cei care au nevoie de cineva sa aducă o rază de lumină si de speranță în ziua de mâine”, afirma preotul.

În curtea imensa, pe lângă avionul adus dintr-o fostă unitate militară, preotul le-a adus bătrânilor multe necuvântătoare. „Vrem să creăm un colț de rai, un mic paradis cum era în rai. Oamenii trăiau printre animale. Animalele sunt iubitoare de oameni si in județul Buzău noi nu aveam o gradină zoologică si gândul meu e să facem un colt zoologic.”

Povestea preotului Mihail începea în anii 90, când ridica o catedrală în centrul Buzăului pe care n-a mai terminat-o, convins că oamenii sunt mult mai importanți decât zidurile. În schimb a făcut case si așezăminte pentru nevoiași.

La Năieni ajută 20 de bătrâne care trăiesc într-un vechi CAP pe care părintele l-a transformat în casă pentru ele.

În Ulmeni ajută 16 barbari culeși de pe drumuri. Părintele i-a învățat să se gospodăreasca singuri: unii lucrează în gradină, alții au grijă de animale.

La Bisoca a ridicat o tabără în care sunt cazați gratis peste 1.500 de copii în fiecare vară iar alte câteva sute merg în tabăra de la Maliuc, din Deltă.

În Buzău, a transformat un loc care putea fi demolat în cantina pentru săraci și școală de meserii pentru tinerii pe care îi adună de pe străzi. „Credința fără fapte, moartă este!”, afirma părintele. „Asta le spun eu, cu asta încep. Ai credința dacă faci fapte bune.”

Tot în Buzău, preotul Mihail Milea a făcut și un centru pentru victimele violenței în familie.

Mai transformă o veche unitate militară din apropiere de Mizil în cămin de bătrâni.

Iulian are 46 de ani iar din decembrie anul trecut s-a mutat in vechea unitate militară. Era pe drumuri, dar părintele i-a dat un rost in viață. „Am fost ajutat să ajung aici, la rândul meu încerc să ii ajut pe cei care ajung aici, vor avea si ei nevoie de o schimbare de viață. Părintele Milea e ca un tată și am ajuns să formăm o familie aici. Fără el e greu …”

La fel ca si Iulian, Marius si-a găsit si el liniștea in Savaliada – cum botezat Mihail Milea vechea unitate militară. „Aici mie îmi place foarte mult, chiar îmi doresc să vină si ceilalți copii care sunt în situația mea, să își găsească un drum spre viață.”

Marius este doar unul dintre cei pe care părintele Milea ii are in grija. In total, in grija părintelui sunt aproape o sută de bătrâni si alte câteva sute de copii.

Părintele Milea spune, zâmbind, că Mare este Dumnezeu și cu acest gând întotdeauna problemele au găsit rezolvare iar oamenii un adăpost. „Toate gândurile si ideile de bine întotdeauna vin de la Dumnezeu. Important este sa crezi in Dumnezeu si sa vrei sa faci ceva si atunci când lucrezi pentru alții cu toata inima vine si ajutorul de la Dumnezeu.”

Sursa: romaniateiubesc.stirileprotv.ro

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here