Prima bicicletă electrică din lume se încarcă în 5 minute. Merge cu un gaz existent din belșug si emite apă pură

0

Articole adăugate recent

Francezii sunt cei care au creat prima bicicleta electrică de acest tip, denumită Alpha, care funcționează pe bază de hidrogen. Ea  emite apă pură. Se și are o autonomie de 100 km. Pierre Forté (CEO al companiei Pragma Industries) testează bicicleta electrică pe bază de hidrogen.

Prima bicicletă electrică comercială care funcționează pe bază de hidrogen și care emite apă drept deșeu a fost prezentată în Franța și s-a bucurat de un mare succes. Producătorii afirmă că este prima bicicletă din lume de acest tip.

Designerii Pragma Industries din Bidart ne asigură că bicicleta Alpha, care își ascunde bateriile de hidrogen în propria mască, lasă în urma ei o urmă de carbon aproape neutră.

„Bateria bicicletei produce energie cu ajutorul hidrogenului și emite doar apă”, declara CEO-ul companiei producătoare Pragma, Pierre Forté (38).

Staționarea la o stație de reîncărcare pe bază de hidrogen durează doar 5 minute, în comparație cu două – trei ore necesare alimentării altor tipuri de astfel de biciclete electrice.

Stațiile de încărcare funcționează și ele pe bază de energie solară sau eoliană pentru reducerea emisiilor de carbon. Bicicleta electrică Alpha poate parcurge o distanță de 100 km după o singură încărcare.

Producătorii au și alte modele, însă doar în stadiul de prototip.De bicicleta în cauză este interesată Poșta franceză, care și-a manifestat deja interesul să comande astfel de biciclete pentru oficiile poștale din țară.

Se vor produce 100 de biciclete în 2016, iar până în 2017 producția poate urca la 1.000 de exemplare. Costul unei biciclete Alpha va fi între 1.700 și 2.300 de lire sterline.
Alpha va fi prezentată oficial publicului în timpul congresului de anul acesta „Intelligent Transport Systems” din Bordeaux.

Sursa: jurnalista.net


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here