Profesorul Ioan Ursu a fost dat afară din învățământ pentru că și-a filmat lecțiile și le-a postat gratis pe internet (VIDEO)

0

Ioan Ursu este profesorul care predă matematică on line, pentru elevi. Fiecare lecţie predată şi fiecare exerciţiu rezolvat sunt filmate şi postate pe internet, relatează Expunere.com.

El ar vrea să înființeze o televiziune online destinată cursurilor pentru elevi, la toate ramurile matematicii. Își mai dorește să facă un video-manual pentru bacalaureat.

Ioan Ursu oferă aceste lecții, gratuit, vrea să-i ajute pe părinții care nu-și permit să plătească un profesor pentru a face meditații cu copiii lor. Munca aceasta o face  din anul 2010.

Pentru că filma cursurile în timp ce acestea erau predate în școli, a fost dat afară din învățământ. Astăzi trăiește de pe urma stupilor de albine.

A povestit de întâlnirea cu fostul ministru al educației, Hărdău. Într-o seară, a primit un telefon fiind anunțat că este chemat la Minister. Profesorul a simţit că l-a prins pe Dumnezeu de picior. „În sfârşit, îmi ia cineva în seamă proiectul”, dar ministrul îl chemase la Bucureşti să-l apostrofeze pentru nebunia cu filmatul în şcoală.

„Lăsaţi-o mai uşor cu bişniţa, puneţi mâna şi învăţaţi lecţiile, că vă faceţi de râs în faţa copiilor. Le citiţi copiilor din manual cu virgulă cu tot!” le-a transmis profesorul colegilor săi când a fost dat afară, menționează evz.ro.

Într-un interviu, profesorul  mărturisea:

„Adevărul este că să lupţi cu sistemul este o dovadă de nebunie. Eu înţeleg că nimeni nu îşi doreşte filmarea orelor, nimeni nu vrea această transparenţă pentru că ar arăta cât sunt de slabi cu toţii.”

Este un om care stăpânește exemplar noțiunile de bază ale matematicii. Știe să le explice pe înțelesul copiilor. A reușit să-și pregătească foarte bine copiii. Fiica este pe post de informatician la Microsoft, în SUA, iar băiatul angajat la Oracle, România.

Sursa: cunoastelumea.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here