Reacția unui primar din Buzău, speriat că în comuna sa ar putea fi cazaţi temporar pacienţi cu risc de transmitere a coronavirusului

0

În cursul zilei de luni, Prefectura Buzău a luat decizia ca Tabără Şcolară de la Arbănaşi să fie destinată unui centru de carantină pentru persoanele cu risc înalt de transmitere a infecției cu coronavirus. Primarul comunei Beceni contestă decizia autorităţilor buzoiene, spunând că măsura ar genera un real pericol atât pentru pacienţi cât şi pentru locuitorii comunei Beceni.

Potrivit publicației „Adevărul”, după ce a aflat că în comuna lor ar putea fi cazaţi temporar cetăţeni întorşi din China, primarul din Beceni, pe raza căreia se află tabăra dezafectată, a reacţionat pe Facebook.

„Având în vedere starea deplorabilă a fostei tabere care nu corespunde unor norme minime de igienă, nu are apă potabilă, nu dispune de grupuri sanitare, împrejmuirea ei nu este securizată, iar clădirile nu sunt compartimentate pentru a fi pregătite pentru astfel de situaţii, consider că acesta decizie este un real pericol, atât pentru pacienţi cât şi pentru locuitorii comunei Beceni”, a scris primarul Laurenţiu Constantin pe Facebook.

Acesta consideră că, nefiind o situaţie de urgenţă, Prefectura Buzău are timpul necesar să pregătească şi să amenajeze o altă locaţie situată intr-o altă zonă a judeţului şi care să fie destinată unei zone de carantină, cum au făcut şi alte oraşe şi judeţe din ţară pentru a evita riscul unei contaminări.

„Nu este posibil să ne batem joc de sănătatea unor oameni supuşi unor investigaţii, cum nu este posibil să ne batem joc nici de locuitorii comunei Beceni şi ai Văii Slănicului. Fac apel la toţi factorii de decizie să cântărească bine acestă hotărârea luată, întrucât consider că acestă decizie a fost luată nefiind informaţi şi neştiind că în acest moment fosta Tabăra Şcolară de la Arbanasi nu îndeplineşte condiţii nici pentru cazarea copiilor”, a subliniat primarul din Beceni.

Autorităţile locale vor înainta mai multor instituţii ale statului memorii justificative care să demonstreze că, explică primarul, „decizia a fost luată în necunoştinţă de cauză şi vă asigur că voi depune toate eforturile pentru anulare acestei hotărâri, iar în cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv, vom convoca Comitetul Local pentru Situaţii de Urgentă, iar acţiunea va fi ferma şi bazată pe sprijinul dumneavoastră, ducând până la blocarea cailor de acces către această locaţie părăsită”.

Reacţia este nejustificată, spun reprezentanţii Prefecturii, atât timp cât este foarte puţin probabil ca centrul de carantină să fie activat.

„Deocamdată, persoanele care ar declara că au intrat în contact cu persoane infectate ar fi internate la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş – Bucureşti. Doar dacă s-ar depăşi capacitatea institutului, iar persoanele respective ar vrea să ajungă la Buzău se va folosi tabăra de la Arbănaşi. E o situaţie ipotetică, dar e bine să ne luăm măsuri din timp”, a declarat Denis Baciu, purtător de cuvânt Prefectura Buzău.

Citeste mai mult: adev.ro/q5j6sa


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here