Știați ca regele neîncoronat al animalelor este un ligre și nu un leu?

0

Cel mai mare ligre de pe Glob a luat naștere în  captivitate. Își depășește cu mult părinții naturali care nu sunt din aceeași rasă și au areale de răspândire geografică diferite(vezi video).

Ligre sunt animale născute doar în captivitate, rezultate din împerecherea dintre o femelă tigru și un mascul leu. Acest tip de animal hibrid întrece părinții atât ca dimensiuni cât și ca apetit. Are aspectul unui leu uriaș cu dungi de tigru. Măsoară  peste 3 metri lungime ,  1,25 m înălțime și poate cântări la maturitate circa 450 – 500 Kg.

Animalele respective au capacitatea de a înota (specifică tigrilor) și poate alerga circa       80 km. După al doilea război mondial s-au născut în captivitate ligre fie întâmplător fie deliberat pentru a se urmări caracteristicile noului animal hibrid. Un pui de trei ani consumă zilnic 9 kg de carne, dar la maturitate poate  mânca la o singură masă  45 kg.

Ligre poate atinge greutatea ambilor părinți. De ce acest fapt? Aceste animale nu au hormoni inhibitori de creștere. Genele care sunt responsabile de acestea sunt la lei de ereditate maternă iar la tigri de ereditate paternă.

În Cartea recordurilor  este consemnată ca cea mai mare felină din lume  Hercules un ligru  care trăiește gradina zoologica din Myrtle Beach, Carolina de Sud care are 419 kg, 1,22 m înălțime si 3 m lungime. Hercules s-a născut in anul 2002. Are trei frați ligri: Sinbad, Vulcain si Zeus. Numele le-a fost pus de cei care îi îngrijesc, inspirați fiind de talia lor mare. Deși  prin înfățișarea sa stârnește teamă, el este însa extrem de prietenos, fiind unul dintre cele mai docile animale din parcul zoologic.

Cealaltă variantă de animal hibrid este tigonul rezultat din împerecherea dintre un mascul tigru și o femelă leu. Spre deosebire de Ligre este de obicei mai mic decât fiecare dintre părinți.
Sursa: https://en.wiktionary.org


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here