Remedii naturiste împotriva acneei

Cu siguranță fiecare adolescent care se confruntă cu acneea urăște această perioadă.

1

Indiferent dacă acneea este dureroasă sau nu cu siguranță este inestetică și dorința de a scapă de aceasta este mare.
Acneea apare datorită transformărilor prin care corpul nostru trece în acea perioadă, datorită igienei necorespunzătoare sau a unei alimentații nepotrivite. Cel mai indicat ar fi să preveniți această problema dar în cazul în care nu se mai poate prevenii există și soluții. Pentru a prevenii încercați să nu vă atingeți fata cu mâinile si să folosiți un săpun de fată cu un PH neutru. În plus trebuie să fiți atenți și la alimentație. Jumătate  de oră de sport în aer liber vă poate fi de ajutor și nu folosiți produse cosmetice după sfatul prietenilor.
Totuși dacă această problema nu mai poate fi prevenită puteți apela la remedii naturiste pentru rezolvarea acesteia.

Roșiile sunt cunoscute pentru proprietățile lor astrigente și conținutul lor bogat de antioxidanți. Poți tăia o roșie în două si să iți masezi zona cu probleme cu miezul acesteia după care să lași să acționeze timp de o ora. Se mai spune despre roșii că deține și proprietăți de cicatrizante a urmelor lăsate de acnee.

Conform sursei eva.ro,pentru îndepărtarea sebumului puteți apela la sucul de varză. Răzuiți varza după care strecurați sucul obținut. Tamponați-vă fata cu acest suc pe zona cu probleme.

Tot pentru a controla excesul de sebum poți apela la măști cu argilă. Peste argilă pune puțină apă până rezultă o pasta pe care poți să o aplici pe fată și las-o să acționeze peste noapte. Vei scapă de acnee în câteva zile.

Mierea este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente. Aceasta poate fi de ajutor și în cazul acneei dacă înainte de a te culcă aplici miere în timp ce masezi ușor zona afectată. Pentru un mai bun rezultat lasă mierea să acționeze în timpul nopții.

O altă rețetă naturiste spune că ai nevoie de albușul unui ou și puțină zeamă de lămâie. Pe zona cu probleme aplică primă dată puțin suc de lămâie iar după ce acesta este uscat acoperă acea zonă cu albuș de ou. Este indicat să lași albușul de ou să acționeze timp de o ora după care să iți clătești fata cu apa călduță.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here