Iţi miroase gura? Cum poți scăpa de acest lucru stânjenitor

0

Respiratia urat mirositoare sau halitoza este cauzata, de regula, de o igiena orala necorespunzătoare. Cu toate acestea, exista si alti factori care pot determina apariția halitozei, cum ar fi afectiuni ale gingiei, ale aparatului respirator, dantura afectata de carii, o dieta inadecvata, o digestie lenesa sau constipatia, fumatul sau abuzul de alcool, diferite afecțiuni ale ficatului sau ale rinichilor.

Dimineata, respiratia urat mirositoare apare, in special, in urma deshidratarii organismului, dar si din cauza cantitatii reduse de saliva secretata peste noapte in gura si care a permis, astfel, dezvoltarea bacteriilor. Halitoza este asociata, de regula, cu limba foarte incarcata.

Daca gingiile, limba si chiar dintii, din cauza depunerilor si a bacteriilor, emana mirosuri neplacute, este cazul sa adopti obiceiuri sanatoase de igiena orala, pentru a scapa definitiv de aceasta problema. Astfel, spalatul pe dinti in mod adecvat, utilizarea atenta a atei dentare si a pastei de dinti, dar si clatitul gurii cu apa curata pot face minuni in acest sens.

Ce trebuie sa stii?

Intereseaza-te care sunt efectele secundare ale medicamentelor pe care le iei. Este posibil ca acestea sa cauzeze halitoza? Daca raspunsul este afirmativ, consulta-ti doctorul de familie, pentru a vedea in ce masura poti urma un tratament alternativ. In orice caz, nu iti intrerupe singura tratamentul! Doar medicul tau este in măsura sa te sfătuiască in acest sens, pe baza analizelor si a istoricului tau medical.

RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

Timp de cateva zile, fii atenta la dieta pe care o urmezi – in dieta ta si-au facut loc alimente care pot determina aparitia respiratiei urat mirositoare? Usturoiul, ceapa si anumite tipuri de peste se stie ca sunt răspunzătoare pentru apariția halitozei. Ca atare, este necesar sa renunti la alimentele si produsele care dau un miros neplăcut al gurii.

Sursa eva.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here