Român purtat prin tribunale pentru că a avut tupeul să anunțe la 112 un transport ilegal de lemne

1

Un tânăr din Maramureș, care a semnalat la 112 un transport ilegal de bușteni, s-a ales cu o amenda de 1.000 de lei si umbla de luni de zile prin tribunale pentru a-și face dreptate.

Anul trecut, Ciprian Coc a fost convins ca isi face datoria atunci cand a sunat la 112 pentru a semnala un transport suspect cu busteni, informeaza Digi24. Ceea ce a urmat este greu de imaginat.

Politistul care a verificat transportul a sustinut ca nu a gasit nicio neregula si a decis chiar sa il amendeze pe Ciprian Coc cu 1.000 de lei, pentru apel nejustificat la 112. Tanarul a contestat sancțiunea in instanta, iar judecătorii i-au dat dreptate.

Mai mult, verificările făcute de Ministerul Mediului au scos la iveala faptul ca mașina reclamata mai făcuse doua transporturi in aceeași zi, ambele ilegale.

Astfel, nu numai ca spusele lui Ciprian Coc au fost confirmate, dar IPJ Maramures chiar l-a sanctionat pe politistul care a dat amenda. Cu toate acestea, sefii politiei maramuresene au facut apel la decizia instantei de a-i anula amenda lui Ciprian.

Desi politistul a fost sanctionat contraventional si disciplinar de catre politia din Maramures, totusi, acestia au gasit de cuviinta sa faca un apel si, practic, il chinuie pe bietul Ciprian in continuare” povesteste Gabriel Paun, presedintele Asociatiei Agent Green.

Tanarul cu spirit civic crede ca astfel de situatii sunt cele care ii descurajeaza pe oameni sa semnaleze neregulile.

Eu cred ca majoritatea concetatenilor mei fac lucrul acesta. Se intreaba de doua ori daca sa sune sau nu. Si majoritatea aleg sa nu mai sune, nu vor sa ajunga in instanta, nu vor sa fie purtati prin tribunale„, spune Ciprian Coc.

Sursa: ziare.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here