Povestea bătrânului care crește singur trei nepoţele, dintr-o pensie de mizerie. „Eu fac mâncare, eu singur spăl, sunt şi tată şi mamă pentru ele”

Are 69 de ani și trăiește în satul Țeline, județul Sibiu, cu cele trei nepoțele pe care le iubește mult. Fetele au fost părăsite de părinți.

0

Povestea bătrânului Nicolae a înduioșat întreaga țară. Acesta reușește să-și crească singur cele trei nepoțele doar dintr-o pensie de 350 de lei.

Nicolae Căian are 69 de ani și trăiește în satul Țeline, județul Sibiu, cu cele trei nepoțele pe care le iubește mult. Fetele au fost părăsite de părinți.

Locuiesc într-o casă mică, care stă să se dărâme și sunt îngrijite de bunicul lor. Este tot ce le-a mai rămas.

“Eu fac mâncare, eu singur spăl, sunt şi tată şi mamă pentru copii. Fac cartofi, fasole, câte o găină, ce Dumnezeu să fac. Nu-i uşor şi nu a fost uşor dar niciunul nu le bagă în seamă, trebuie să le ajute cineva, pe asta mică am ţinut-o de la doi ani şi jumătate, le iubesc foarte mult”, rezumă simplu bunicul o dragoste care învinge sărăcia şi toate barierele.

Are lacrimi în ochi bunicul, vorbeşte simplu şi o îmbracă pe Andreea atent, cu dragoste. Copilul întinde cuminte o mânuţă, apoi cealaltă, piciorul mic să-i tragă bunicul şosetuţa. Şi, cât o îmbracă, bunicul povesteşte zâmbind cum, din pensia lui mică, le cumpără câte o hăinuţă, mâncare, cizmuliţe de iarnă de la magazinul din sat. “Ne-am descurcat cum am putut, ce Dumnezeu să faci. E cam greu să fii de toate, să le ai pe toate într-o mână şi să le descurci, nu ştiu dacă altul era capabil”, spune bunicul, în timp ce mâna mângâie creştetul Andreei.

Moș Nicolae afirma că i-a fost extrem de greu, dar nu s-a gândit niciodată să le abandoneze, sunt sânge din sângele lui.

„A fost foarte greu, cu banii ăştia puţini, din pensie, şi ca şi bărbat a fost greu destul. Eu fac mâncare, eu singur spăl, sunt şi tată şi mamă pentru copii. Fac cartofi, fasole, câte o găină, ce Dumnezeu să fac. Nu-i uşor şi nu a fost uşor dar niciunul nu le bagă în seamă, trebuie să le ajute cineva, pe asta mică am ţinut-o de la doi ani şi jumătate, le iubesc foarte mult.”

Fetele au o copilărie cu multe lipsuri, însă noi putem să le ajutăm. Cei care doresc să vină în ajutorul familiei Căian pot lua  legătura cu doamna Cecilia Paripaş, asistentă socială în comuna Brădeni, telefon 0731/009 357.

Sursa: adevarul.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here