România a intrat în zodia extremelor. Tornadă cum nu s-a mai văzut niciodată, la noi în țară. Echipajele de urgență intervin la fața locului

0

O tornada a maturat zona localitatii Drajna din Calarasi. Imaginile apocaliptice din sudul ţării fac inconjurul internetului. Vorbim despre un fenomen meteo extrem în zona localităţii Drajna, din judeţul Călăraşi.

O tornadă impresionantă a fost filmată de mai mulţi şoferi în sudul țării. Oamenii s-au oprit pe marginea şoselei, neştiind practic ce să facă. Curenţii de aer se deplasează rapid, iar praful ridicat la sute de metri în aer e înspăimântător, scriu oamenii pe reţelele sociale.

E furtună violentă în zona Autostrăzii Soarelui. Mulţi şoferi înaintează cu greu prin ploaia torenţială şi vântul puternic. ”Să sperăm că nu s-au întâmplat și pagube, a fost într-o zonă de câmp, acolo a găsit elementele dezvoltării. O linie de instabilitate extrem de puternică a traversat Muntenia și a avut astfel de dezvoltări violente” a spus meteorologul Alina Șerban pentru Antena 3

Digi 24 anunta ca un autocar cu 40 de persoane este rasturant in judetul Calarasi. Primele informatii arata ca autocarul a fost rasturnat de tornada in cauza. Echipajele de urgenta intervin la fata locului. Sunt şase echipaje de la ISU Călăraşi care intervin la faţa locului. Echipajele de la descarcerare acordă primul ajutor victimelor, dupa cum anunta Digi 24.

Potrivit ISU Călăraşi, şapte persoane sunt rănite, dintre care una în stare gravă.

Prima tornada inregistrata in Romania a avut loc in 2002, in Făcăeni, un sat din inima Bărăganului, aflat pe malul stâng al braţului Borcea al Dunării. Acesta a fost lovit în august 2002 de un vânt extrem de puternic. Sute de locuinţe şi o pădure întreagă au fost puse la pământ în doar câteva minute. Specia¬liştii care au studiat fenomenul de atunci au ajuns la concluzia că a fost vorba despre o tornadă. Unica înregistrată în România, pana astazi.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here