Hotelul de sub pământ din România care i-a fermecat pe străini

0

Salina Turda este una dintre cele mai frumoase mine de sare din România. Astăzi dispune și de un spațiu de cazare cu un centru SPA care va avea și o bază de tratament.

„Prin reabilitarea și modernizarea hotelului Potaissa vrem să contribuim la modernizarea infrastructurii turistice a municipiului Turda. Salina Turda are astfel propriul hotel care beneficiază și de un centru SPA. În curând vom deschide și baza medicală din cadrul centrului SPA. Încercăm să oferim servicii integrate turiștilor prin facilitățile pe care le avem combinate cu microclimatul salin, cu beneficiile medicale ale acestuia”, declara Simona Baciu, directorul Salinei Turda.

În anul 2015, la Salina Turda au venit circa 550.000 de turiști, cel mai mare număr înregistrat de la reabilitarea sa, în 2010. Aproximativ 30% dintre turiști vin din străinătate.

Investițiile viitoare au ca scop în special extinderea circuitului vizitabil al salinei, darea în folosință a minei Iosif, cunoscută actualmente ca „Sala Ecourilor”.

„În bugetul de investiții pe anul 2016 intră finalizarea hotelului, dotările acestuia, dotările din baza de tratament a hotelului, bază pe care sper să o finalizăm în acest an, deci putem vorbi de investiții totale de 4 milioane de lei”, a spus Simona Baciu.

Urmăriți această operă de artă în sare într-un film postat pe Youtube

Sursa: digi24.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here