Românii au ajuns cel mai leneș popor din Europa! La cât se cifrează numărul celor care stau degeaba în România?

0

Articole adăugate recent

Statistici recente evidențiază  faptul ca ne situăm pe primul loc în UE ca procentaj de populație neimplicată în activități economice. România are peste 4,5 milioane de oameni inactivi economic.

Peste o treime dintre românii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani (35,1%) nu sunt nici angajaţi, nici şomeri, arată cele mai recente date ale institutului de statistică al Uniunii Europene. Iar noţiunea de angajat nu se reduce în acest caz la cea de salariat al unei firme sau instituţii, ci îi cuprinde pe toţi cei care au lucrat cel puţin o oră pe săptămână pentru salariu, profit sau pentru propria familie.

Proporţii semnificative (peste 30%) ale populaţiei neimplicate în economie au  Croaţia, Italia, Belgia, Grecia şi Bulgaria. La polul opus, cu procente cuprinse între 18% şi 23% sunt locuitorii din Suedia, Danemarca, Germania, Estonia şi Marea Britanie. În Polonia acest indicator era în primul trimestru la 25,7%, în Spania la 26,2%, în Franţa la 29%, iar în Ungaria la 29,7%.

În cifre absolute, avem peste 4,6 milioane de persoane inactive economic, respectiv cam 5% din totalul înregistrat la nivelul UE. Pentru comparaţie, la bulgari în această categorie 1,4 milioane de persoane, iar la unguri 1,9 milioane.

Sursa: stireazilei.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here