Articole adăugate recent

Premieră în industria feroviară. La Craiova s-a lansat prima locomotivă din lume care funcţionează exclusiv cu biodiesel sau chiar cu ulei de bucătărie. Inginerii au folosit un motor Diesel de la o locomotivă clasică pe care l-au modificat pentru a funcţiona 100% ecologic. Astfel, costurile pentru combustibil au fost reduse la jumătate, iar gradul de poluare este extrem de scăzut.

Prima locomotivă ecologică din România este, deocamdată, în teste, noteaza digi24.ro. Inginerii de la RELOC Electroputere au folosit o locomotivă Diesel clasică de 2.100 de cai putere, al cărei motor la fost adaptat pentru a funcţiona cu biodiesel sau ulei vegetal.

În principal, s-au transformat instalaţiile de alimentare, dar şi instalaţia care asigură condiţiile de ardere ale acestui combustibil”, spune Petre Bitică, şef serviciu în cadrul RELOC Electroputere.

Reprezentanţii companiei au lucrat timp de un an la noua locomotivă, iar costurile proiectului se ridică la aproape un milion de euro.

Prima locomotivă ecologică din România are aceleaşi performanţe ca una Diesel clasică, însă există două mari avantaje. În primul rând, cele legate de mediu şi, în al doilea rând, cele legate de costuri. Combustibilul pentru o astfel de locomotivă costă la jumătate faţă de cel pentru o locomotivă Diesel clasică.

De exemplu, locomotiva consumă aproximativ 800 de kilograme de combustibil biodiesel la o 100 de kilometri, cu o încărcătură de 3.000 de tone. Motorină consumă 920 de kilograme pe aceeaşi distanţă, cu aceeaşi încărcătură. În plus, motorul nu mai poluează mediul înconjurător.

RECOMANDARE
Modificări în câmpul magnetic al Terrei? Anomalia Atlanticului de Sud. Mai multe nave s-au învârtit în cerc, fiind imposibil de controlat

Din punct de vedere al noxelor emanate în atmosferă, sunt reduse cu 50%. Uleiul bio sau biocombustibilul este total nepoluant, nu conţine sulf”, a spus Călin Graţian, vicepreşedinte al Grampet Group.Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Cum ar putea reveni la școală din toamnă toți elevii României, conform unui document oficial de la Institutul pentru Sănătate Publică?
loading...

2 COMENTARII

  1. Da nu era buna aceasta locomotiva,ca mecanicii nu pot fura motorina,uleiul de gatit era de calitate inferioara si era plin de gunoaie .Asa ca s-a renuntat din motive”economi
    ce”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here