Românii mai stăpânesc doar 10% din România! Datele Institutului Național de Statistica sunt îngrijorătoare

0

Articole adăugate recent

Institutul Naţional de Statistica (INS) ne arată prin cifre că, în economia României s-au produs schimbări majore mai ales în ceea ce privește proprietatea. Au fost create  „grupuri de întreprinderi”.

Grupul de întreprinderi reprezintă două sau mai multe întreprinderi în care una dintre întreprinderile participante la grup deţine controlul asupra celorlalte, altfel spus are mai mult de 50% din voturi (pentru că are mai mult de 50% din capital).

INS ne prezintă că, din cele 44.575 grupuri de întreprinderi, 5.308, sau 12% din total, sunt rezidente sau controlate din interior, iar 39.267, adică 88%, sunt grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din exterior, afirma Constantin Cojocaru.

Tot INS ne arată că, în ultimii 25 de ani, în România, au fost făcute investiţii în valoare de 500 de miliarde de euro, din care 5 miliarde din capital străin. Deci, străinii au investit 1%, dar stăpânesc 88% din capitalul ţării. Asta da afacere!

S-a ajuns ca peste 80% din capital  să fie acaparat de corporaţiile transnaţionale, prin escrocheriile financiare ca: „privatizări”, „retrocedări”, „restituiri” etc.

Deţinând capitalul, străinii ne-au cumpărat şi statul, pe care îl folosesc ca să-şi apere banii.

Investitorii străini îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o producem, prin munca noastră, şi o transferă în afara ţării, lăsându-ne salarii şi pensii de mizerie, din care nu mai putem economisi nimic.

Vom putea oare scăpa din jug?

Sursa:sibiu.justitiarul.ro

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here