Tu ești de acord cu asta? Romi din Țăndărei luați cu forța de jandarmi și băgați într-un centru de carantină

8

Jandarmi și polițiști au fost nevoiți să apeleze la forță pentru a băga într-un centru de carantină din Timisoara mai mulți romi.

Este vorba de 2 adulti si un copil care se intorsesera sambata din Anglia. Acestia au fost preluati de la frontiera, unde au iscalit ca merg in carantina, si escortati pana la locul in care aveau sa isi petreaca urmatoarele 14 zile.

Ajunsi la locul de carantinare, insa, cei trei au refuzat sa coboare din autoturism. Jandarmii le-au explicat in zadar minute in sir ca trebuie sa respecte masura.

 Pe retelele sociale, mai multi utlizatori i-au acuzat pe jandarmi de abuz.

(Vedeti cele doua clipuri video de mai jos filmate din unghiuri diferite)

Romii, care s-au împotrivit, au început să țipe că sunt omorâți și le cereau cetățenilor să sară în apărarea lor. Bineînțeles, oamenii au aplaudat intervnția jandarmilor.

👏 **Felicitari autoritatilor ca isi fac treaba, astia nu inteleg cu vorba buna, ne inbolnavesc pe toti! *Legea este pentru toti!***#Staiacasa #calm #distribuie #carantina #lege #ordine

Publicată de Ivan Alexandra pe Sâmbătă, 4 aprilie 2020

Romii au refuzat sa coboare din masina, astfel incat jandarmii i-au dat jos cu forta. „Oameni buni, umarul meu”, tipa soferul. In mediul online au apartu acuzatii de abuz la adresa jandarmilor.

Ulterior a aparut o filmare din alt unghi, distribuita si de Marian Godina pe Facebook. „Am si eu o intrebare: cum ii faci pe astia sa intre in curte? Cu amenda? Nu o vor plati in veci. Cu vorba buna? Te vor scuipa si vor tipa. Poate ca nu au procedat normal, dar te intreb pe tine, cum?? Cum ii faci sa priceapa?”, a intrebat Marian Godina pe pagina de Facebook a lui Lucian Mindruta, care se intreba daca jandarmii au fost abuzivi.

Bravo jandarmeriei

Publicată de Costel Murgu pe Duminică, 5 aprilie 2020

Iata cum au comentat oamenii aceste imagini,  in dreptul unui sondaj, facut de Lucian Mandruta:

” Într-adevăr a fost dur și unii ar spune total nepotrivit, dar în contextul crizei actuale când prevederile vizavi de izolarea totală și respectarea strică a indicațiilor forțelor de ordine sunt foarte clare și reamintite constant, genul ăsta de sfidare nu își are locul. Pentru cei mai mulți este peste capacitatea lor de înțelegere și gândire în perspectivă situația Pandemiei și ce înseamnă ea de fapt, cât de mult afectează ea în plan economic, psihologic și medical, din punctul meu de vedere indiferent de etnie/rasă/religie/sex unei persoane în ultimă instanță de cele mai multe ori ăsta va fi singurul mod de eficient de abordare a lor.

Nu avem absolut nicio informație despre jandarm, ce gândea în momentul ăla, care sunt grijile lui generale față de situația curentă samd, deci hai să nu-i sărim în cap.”

Sfidarea autorității e clară, răspunsul putea fi mai cizelat, dar asta e. Ne putem aștepta în perioada aceasta la abuzuri de putere? În mod clar și sigur, nu trebuie să ne uităm prea departe în trecut pentru alte exemple. Dar oricum cele mai multe astfel de acțiuni pot intra în sfera de toleranță în această perioadă, când prioritatea pentru binele societății o depășește cu mult pe cea a individualității.

Fara suparare, era singura varianta. A procedat corect/nu a procedat corect, asta e..
Oamnei buni, puneti-va o secunda in bocancii jandarmilor, prin cate evenimente de genul acesta au de a face zilnic, cu “valorile” astea venite de dupa granita. De ce au venit, cand este stare de urgenta? Uite de ce, pentru ca pot si pentru ca nu ii intereseaza consecintele, ca imbolnavesc jumate de sat/oras/tara etc. Aici primesc cazare, mancare pe banii statului(tot ai nostri). Eu stau de 3 saptamani in casa, sunt perfect sanatos, si as putea sa merg si la lucru, dar prefer sa nu risc nimic si sa astept sa treaca toata nenorocirea asta.
Astea fiind spuse, credeti ca il puteti face pe unul venit “de dincolo” sa inteleaga ca trebuie sa stea izolati?

Din moment ce au venit aici, ei nu au inteles nimic din aceasta situatie, ABSOLUT NIMIC nu inteleg oamenii acestia. Mai sunt si in alerta ca nu isi pot sarbatorii Pastele, e de vina Vela si Orban, gata nu mai pupa ei voturi de la diaspora…
Incercati sa ii explicati unuia ca asta sa stea in izolare.. CUM?!


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


8 COMENTARII

  1. Inacceptabil! Asistam la agresiuni impotriva unor familii cu copii, actiuni de intimidare, bazate pe o mare minciuna ! Comportarea jandarmilor este sub orice critica! Urat! Foarte urat! Pana la lovitura de stat din 1989, in Romania exista respectul omului fata de om!

  2. Sa vedem ce pateau dacă era în Rusia sau Spania sau SUA,erau călcați pe cap îți spun eu,numai ajungeau in curte erau direct la terapie in spital,cioripinele astea nu înțeleg de vb frumoasa😡😡🤬🤬🤬!

  3. cum dracu sa procedezi cu astfel de indivizi care nu cunosc ce inseamna sa respecti legea in litera si spiritul ei? Acele persoane de etne rroma din Tandarei, au meritat tratamentul jandarmilor. Mi se umple inima de bucurie cand vad ca se pot educa acesti indivizi, dar din pacate numai cu o forta mai mare decat o au ei, respectiv forta jandarmilor, forta statului! Felicitari jandarmilor, au procedat CORECT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here