De ce majoritatea celor care țin cură de slăbire se îngrașă la scurt timp după ce o termină

Cea mai mare problema a celor care încearcă sa slăbească este aceea ca, după ce țin o cura de slăbire si imediat renunța la ea, iau din nou în greutate.

0

Internetul este plin de rețete de slăbire, care mai de care mai interesante si mai deosebite, însa foarte puține dau și rezultate. Foarte multi dintre cei care doresc sa slăbească apelează si la efortul susținut din sălile de fitness, însa rezultatele, chiar dacă se vad, nu durează prea mult.

Toți banii pe care i-ai cheltuit cu abonamentele la sală, cu pastilele „minune” sau cu dietele bazate pe diverse tipuri de alimente pot fi recuperați dacă vei fi mai atent la obiceiurile din viața ta cotidiană.

Conform atlas-geografic.net, motivul pentru care cei mai multi nu reușesc sa se mențină slabi, după astfel de cure de slăbire sau eforturi susținute de ardere a grăsimilor in sălile de gimnastica, este că nu știu care este cauza greutății excesive.

Răspunsul la această dilemă se poate găsi în locul unde este cel mai mare depozit de grăsime de pe corpul tău și care poate fi în legătură directă cu stilul tău de viață. Unele tabieturi pot fi vicioase pentru sănătatea ta fără ca tu să știi.

Mai jos îți vom prezenta șase motive pentru aglomerările de grăsime din corpul uman. Identifică-ți părțile cu cele mai mari probleme de pe corpul tău cu figura de mai jos. Nu cred că strică să ții cont de ele la următoarea rundă de slăbit.

Tipul 1 – Regimul alimentar inadecvat

Da, după cum bine știi, mâncatul în exces de alimente și zahăr duc la obezitate și este una dintre cele mai comune cauze ale obezității. Prin reducerea cantității de mâncare ingerată la o masă și prin exercițiu fizic de cel puțin 30 minute zilnic, poți avea parte de rezultate surprinzătoare. Medicii recomandă să se mănânce puțin și des, adică 5 mese pe zi – 3 principale (mic dejun, prânz și cină) și 2 gustări între mesele principale. Alimentele alese trebuie să corespundă cerințelor fizice depune de-a lungul zilei. Dacă ai un serviciu care implică munca la birou, renunță la alimentele care ar fi potrivite pentru cineva care depune mult efort fizic.

Tipul 2 – Stomacul nervos

Oamenii care au un „stomac nervos” consumă frecvent dulciuri, de ex. ciocolata, atunci când sunt supuși unor situații tensionate și pline de stres. Consumul de dulciuri în exces poate fi declanșat în stări de depresie, stres sau anxietate. Pentru a reduce și chiar opri consumul de dulciuri, este important să ne relaxăm, să încercăm să nu mai avem de-a face cu situații stresante. Treptat poți înlocui dulciurile artificiale cu dulciurile naturale – fructe – ca în final să renunți și la acestea, dezvățând corpul de nevoia de dulce.

Tipul 3 – Glutenul

Există posibilitatea să fii supraponderal și din cauza glutenului. Încearcă să renunți treptat la produsele care conțin gluten (grâu, orz, ovăz, secară) și să faci exerciții fizice. De asemenea, dacă ai un loc de muncă ce implică statul la birou, nu uita să te ridici la fiecare 60 de minute de pe scaun. În cazul în care ai diaree sau constipații destul de dese, te simți obosit tot timpul, analizele îți arată că nu ai suficiente vitamine și minerale în organism, du-te la un doctor să îți facă testul pentru sensibilitate la gluten.

Tipul 4 – Metabolism aterogenic

Cei care au depozite de grăsime pe abdomen posibil să aibă și probleme cu respirația. Se recomandă renunțatul la fumat, la consumul de alcool și la mâncăruri grase. Exercițiile cardio trebuie să facă parte din rutina ta zilnică, pe lângă cele pentru abdomen.

Tipul 5 – Circulația venoasă

Persoanele care au depuneri consistente de grăsime pe șolduri și picioare pot avea probleme cu circulația sângelui. Există posibilitatea să fie și un tip de supraponderabilitate moștenită sau să apară la femeile care au dus sarcina la termen. Urcatul scărilor și alergatul sunt eficiente pentru arderea grăsimilor în acest caz. De asemenea, se impune o vizită la doctor dacă sunt frecvente vasele de sânge sparte pe picioare.

Tipul 6 – Inactivitatea

Sedentarismul duce la obezitate și la alte probleme de sănătate. Această cauză este la fel de comună precum prima – regimul alimentar inadecvat. Încearcă să mergi mai mult pe jos, să nu mai stai cu orele în fața calculatorului și/sau a televizorului. Adoptă un câine – cu siguranță te va obliga să ieși din casă mai des și să faci mai multă mișcare.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here