Articole adăugate recent

Autoritățile au anunțat că pe teritorul Statelor Unite s-a născut primul bebeluș cu defecte de naștere provocate de virusul Zika. Mama este o tânără din Honduras care a declarat că medicii nu au diagnosticat-o corespunzător.

Femeia, al cărei nume nu a fost dat publicității, a călătorit din Honduras în New Jersey pentru a anste, după ce a prezentat semnele infectării cu virusul Zika, inclusiv febră și iriatii. Copilul a venit pe lume la Centru Medical Universitar Hackensack.

”I-am spus ginecologului meu că am avut un episod alergic”, a declarat tânăra.

”Mi-a spus: Stai liniștită, totul va fi bine. Nu cred că vei fi afectată. Apoi am făcut o ecografie și totul arată în regulă”, a mărturisit tânăra.

Insa bunica proaspetei mame, bicrobiologist de profesie, a trimis o mostră de sânge la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA, care a descoperit că era infectată. După ce a aflat rezultatul, femeia a mers în New Jersey pentru a naște.

Fetița s-a născut miercuri, printr-o cezariană efectuată la 35 de săptămâni, și are creierul redus în dimensiuni, simptom al microcefaliei. Copila mai suferă și de alte defecte de naștere, că probleme intestinale sau de vedere.

Autoritățile din SUA sunt în alertă maximă și au depistat 341 de femei din SUA care sunt însărcinate și depistate pozitiv cu Zika. Viitoarele mame sunt ținute sub atentă observație.

zikaSursa: expunere.info


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here