Articole adăugate recent

Cele mai vechi fosile de Homo Sapiens au fost găsite în Maroc. Arheologii au descoperit în situl Jebel Irhoud niște osemintele vechi de 300.000 de ani, care demonstrează că specia noastră a evoluat mult mai devreme – cu cel puțin 100.000 de ani– decât se credea anterior.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Institutul Max Planck pentru Antropologie din Leipzig, Germania, și Institutul Național de Arheologie și Patrimoniu din Rabat, Maroc.

Experții consideră că această descoperire este o dovadă a unei istorii evolutive umane  complexe pe întregul continent african.

Înainte de această descoperire, cele mai vechi fosile de Homo sapiens sunt cele descoperite la situl arheologic Omo Kibi din Etiopia. Acestea datează de acum 195 000 de ani.

În urma acestor noi descoperiri din Maroc, autorii cercetării consideră că Homo sapiens a evoluat gradual începând din urmă cu aproximativ 400.000 ani, iar acum cca. 300 de mii de ani ar fi fost răspândit pe tot continentul African.

Credeam că există un leagăn al omenirii în urmă cu 200.000 de ani în Africa de Est, dar noile noastre date arată că Homo sapiens era răspândit peste tot continentul african în urmă cu 300.000 de ani”, a declarat profesorul Jean-Jacques Hublin, autorul principal al cercetării.

Sursa: cunoastelumea.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Puțini oameni știu că lumea s-a schimbat mult când, la începutul anilor '50 s-a decis ca muzica sa fie ascultată la frecvența de 440 Hz. Aceasta vibrație nefirească, dizarmonică la nivel subtil a dus la o stare de război în subconștientul omului și a maselor
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here